REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos aviacijos verslo bendrovių grupė „Avia Solutions Group“, plėtodama veiklą Kazachstane, šios šalies privačiai skrydžių bendrovei „SCAT Air Company“ išnuomoja dar du lėktuvus. Lėktuvus nuomoja „Avia Solutions Group“ bendrovės įmonė „Avia Asset Management“, rašoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kazachstano skrydžių bendrovei nuomojami „Boeing 737-300“ ir „Boeing 757-200“ lėktuvai. Iš Vilniaus, po techninės patikros ir perdažyti „SCAT Air Company“ ženklais, jie turėtų pakilti gegužės 20 dieną.

REKLAMA

„Kazachstano bendrovė iš mūsų nuomojasi jau keturis lėktuvus – pirmieji du orlaiviai į šią šalį išskrido praėjusių metų rugsėjį ir spalį. Kazachstano oro bendrovė iki šiol skraidė Rusijoje pagamintais „Yakovlev“ ir „Antonov“ tipo lėktuvais, o dabar keičia orlaivių parką Vakaruose pagamintais orlaiviais -  tai atveria galimybes ir efektyviau vykdyti veiklą mažinant kuro sąnaudas, ir plėsti skrydžių geografiją tarptautiniais maršrutais“, - pranešime cituojamas bendrovės „Avia Asset Management“ generalinis direktorius Aleksandras Kočetkovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Linas Dovydėnas teigė, kad jo vadovaujama Lietuvos aviacijos verslo bendrovių grupė jau yra išplėtojusį gana platų dalykinį bendradarbiavimą su Kazachstano aviatoriais ir teikia jiems kompleksinius aviacijos sprendimus. Lietuvos specialistai konsultuoja Kazachstano civilinės aviacijos administraciją ir vežėjus dėl Europos Sąjungos civilinės aviacijos reikalavimų, teikia verslo plėtros konsultacijas, vykdo pilotų mokymus, nuomoja lėktuvus, teikia techninio lėktuvų aptarnavimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kazachams keičiant orlaivių parką ir pereinant prie vakarietiško tipo lėktuvų, mūsų veikla Kazachstano rinkoje ir toliau turėtų plėstis. Savo planuose esame numatę ir „Avia Solutions Group“ atstovybės įsteigimą šioje šalyje. Gerai žinodami Europos Sąjungos aviacijos reikalavimus ir rinką galime jiems pasiūlyti konsultacijas šiais klausimais, o turėdami stiprią techninę ir mokymų bazę galime teikti visas paslaugas, reikalingas orlaivių parkui formuoti ir prižiūrėti“, - apie plėtros galimybes kalbėjo Linas Dovydėnas.

REKLAMA

Pirmieji kazachų oro linijų pilotai praėjusių metų gegužę baigė mokymus „Avia Solutions Group“ priklausančioje mokymų įmonėje „Baltic Aviation Academy“ ir įgijo reikiamą kvalifikaciją pilotuoti „Boeing“ tipo lėktuvus.

Aviacijos mokymo centras „Baltic Aviation Academy“ jau yra gavęs Kazachstano transporto ministerijos sertifikatą, patvirtinantį tinkamą teikiamų mokymų kvalifikaciją. Nuo šiol Kazachstano pilotai ir orlaivių palydovai galės mokytis ir tobulintis Lietuvos mokymų centre be atskiro savo šalies Transporto ministerijos leidimo.

L. Dovydėno teigimu, „Avia Solutions Group“ tikslas – toliau plėsti klientų ratą augančiose Centrinės ir Rytų Europos rinkose bei NVS šalyse, nes Lietuvos aviacijos specialistai tampa pagrindiniais konsultantais šių valstybių skrydžių bendrovėms pereinant prie vakarietiško „Boeing“ ir kitų lėktuvų tipų. Generalinio direktoriaus nuomone, vieni iš pagrindinių kriterijų renkantis Lietuvos, o ne Vakarų šalių aviacijos paslaugų įmones yra geras Rytų ir Centrinio regiono aviacijos specifikos išmanymas, vakarietiška paslaugų kokybė, konkurencingesnės kainos ir patogi geografinė padėtis.

„Avia Solutions Group“ įmonėse šiuo metu dirba apie 600 aukštos kvalifikacijos darbuotojų. Planuojamos konsoliduotos įmonių grupės pajamos 2009 metais – apie 400 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų