REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja Dalia Teišerskytė ir frakcijos narė Dalia Kuodytė užregistravo pasiūlymą tikslinamam šių metų biudžetui, kuriame siūlo Kultūros ministerijos pagrindiniams ir visuomeniškai svarbiems projektams finansuoti papildomai skirti 26 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

D. Kuodytės teigimu, kultūra yra ta sritis, kuri ir taip yra menkai finansuojama, tad taupyti tiesiog nebėra kur.

REKLAMA

"Siekį sumažinti asignavimus kultūriniams projektams galima traktuoti kaip bandymą numarinti šalies kultūrinį gyvenimą. Tada taip reikėtų tiesiai ir sakyti. Tačiau kas dėl to prisiims atsakomybę?" - klausia parlamentarė. D. Kuodytę stebina ir tai, jog kultūros ministras Remigijus Vilkaitis apie šią problemą iš viso nekalba ir negina savo kuruojamos srities.

Pasiūlymo iniciatorės papildomų lėšų kultūriniams projektams finansuoti siūlo skirti Valdovų rūmų sąskaita. D. Teišerskytės teigimu, ekonominiu sunkmečiu kultūra negali likti paskutinėj vietoj.

"Statybinės medžiagos ir darbo jėga yra atpigusi, todėl Valdovų rūmų statybos gali būti tęsiamos ir su mažesne suma. Dabar žymiai svarbiau, kad išliktų bibliotekos, parodos, koncertai, kiti meno renginiai", - sako D. Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų