REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip pasirinkti tinkamą bendražygį ir kelionių metu nesugadinti santykių su žmonėmis, kuriuos pažįstate bene visą gyvenimą? Atsakymai, į šiuos, iš pažiūros nereikšmingus,  klausimus gali padėti išvengti daugybės nemalonių situacijų.

Kaip pasirinkti tinkamą bendražygį ir kelionių metu nesugadinti santykių su žmonėmis, kuriuos pažįstate bene visą gyvenimą? Atsakymai, į šiuos, iš pažiūros nereikšmingus,  klausimus gali padėti išvengti daugybės nemalonių situacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Koks kelionės tikslas?

Išsiaiškinkite savo ir kito žmogaus lūkesčius. Gal vienas iš jūsų keliauja tam, kad sutiktų naujų žmonių, o kitą domina muziejai ir miestų architektūra? Ar jūs keliaujate pailsėti, o jūsų kompanionas it pamišęs gali šokti į pirmą pasitaikiusį tuk-tuką ir išbildėti apžiūrėti apylinkių?

REKLAMA

2. Finansinis aspektas

Nors žmonės apie pinigus kalbėti vengia, kelionėse apie tai kalbėti būtina. Geriausia, kai kelionės draugai turi panašius biudžetus. Juk jei vienas iš jūsų taupumo sumetimais renkasi gatvės maistą, o kitas nori gurkšnoti kokteilius prabangaus viešbučio bare – problemų kils garantuotai.

3. Apibrėžkite „komforto zonas“

Kiekvienas krizinėse situacijose elgiasi savaip. Stebėkite draugo elgesį ir darykite išvadas. Ar ištikus netikėtumui jis taps apatiškas, ar pereis į gynybinę poziciją? Pamąstykite, ar esate matęs potencialų kelionės draugą nepatogioje situacijoje ir kokia buvo šiojo reakcija.

REKLAMA
REKLAMA

4. Laiko pojūtis

Kai susitariate susitikti 8 valandą, ar tai išties reiškia aštuntą ar labiau pusę devynių? Kiek suderintas yra jūsų ir jūsų kompaniono laiko pojūtis? Jei į jo skirtumą galima žiūrėti pro pirštus namie, tai kelionių metu punktualumas arba jo stoka greitai gali pradėti erzinti.

5. Ar bendražygis sugeba mėgautis akimirka?

Dar vienas elementarus klausimas kelionėse įgyjantis svarbą. Sau atsakykite, ar jūsų bendražygis gali kuriam laikui tiesiog palikti namus ir mėgautis nuotykiais svetimoje šalyje? Juk jei įstabaus grožio šalyje draugas pradės šnekėti apie buitį namuose, tai iš kelionės bemat išgaruos visas žavesys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Ar kelionės partneris yra linkęs vesti jus į pasiutimą?

Esminis klausimas, kurį reikėtų kelti yra: ar yra tam tikros draugo savybės, kurios jus erzina? Atsakius teigiamai, būkite tikri, jog kelionės metu viskas erzins keliariopai stipriau.

7. Kantrybės taurė

Vienų išsenka greitai, kitų – lėčiau. Ar laukdamas patiekalo 45 minutes kelionės draugas nusimena, ar ne? O kaip reaguojate jūs? Kas nutiks, jei traukinys vėluos 10 minučių? Ar abu jį keiksnosit, ar tik vienas bus sutrikęs dėl vėlavimo?

8. Ar esate lankstus?

Įsivaizduokite situaciją: kelionė truks mėnesį, maršrutas suplanuotas. Tačiau praėjus savaitei atrandate nuostabaus grožio paplūdimį. Ar abu sugebėtumėte pakeisti maršrutą ir dienelę kitą ten pasilikti? Ar tik vienas norėtų improvizuoti, kuomet kitas išliktų karštas nustatymo plano gynėjas?

REKLAMA

9. Ar kelionės metu būsite priklausomi, nepriklausomi ar iš dalies priklausomi?

Jei vienas nuspręs apžiūrėti parodą, o kitas užsimos keliauti į paplūdimį, ar tai bus normalu? Kai kurie žmonės nejaukiai jaučiasi palikti vieni nepažįstamoje šalyje, o kiti puikiai išnaudoja asmeninį laiką ir grįžę mėgsta su draugu pasidalinti dienos įspūdžiais. Įvertinkite skirtumus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų