REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono „Arsenal“ treneris: tai nėra misija neįmanoma

Antradienį bus žaidžiamos atsakomosios UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynės tarp „Manchester United“ ir Londono „Arsenal“ futbolininkų. Nors pirmąsias Mančesteryje vykusias rungtynes rezultatu 1:0 laimėjo šeimininkai, tačiau kanonierių strategas Arsenas Wengeras teigia, kad jo vadovaujama komanda gali reikiamu rezultatu įveikti „raudonuosius velnius“ ir kad ši užduotis nėra misija neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

A. Wengeras pabrėžė, kad Londono ekipa UEFA Čempionų lygos varžybose namuose nėra suklupusi nė karto per pastaruosius 24 susitikimus. Tai reiškia, kad kanonierių jų aikštelėje stipriausioms Europos komandoms nepavyksta nugalėti jau 5 metus. „Aš esu labai užtikrintas, kad komanda pademonstruos puikią formą ir mes kopsime toliau. Daugeliui žmonių mes esame autsaideriai, tačiau aš tikiu, jog mes galime tai padaryti“ - oficialiai UEFA svetainei kalbėjo A. Wengeras.

REKLAMA

„Arsenal“ klubas rezultatu 2:1 nugalėjo Mančesterio vienuolikę, kai šios komandos paskutinį kartą susitiko Londone praėjusį lapkritį. „Tai nėra misija neįmanoma. Mano tikėjimo nepasikeistų net jei jie sugebėtų įmušti“ - kalbėjo A. Wengeras. Treneriui pasitikėjimo gali suteikti tas faktas, kad šiame UEFA Čempionų lygos sezone „Arsenal“ komanda namuose nepraleido nė vieno įvarčio. Apskritai per 13 šiais metais namuose žaistų rungtynių kanonieriai į savo vartus tepraleido 2 įvarčius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasitikėjimo netrūksta ir „Manchester United“ vyrukams, kurie per paskutiniuosius 3 vizitus „Arsenal“ namų aikštėje bent po kartą nuginkluodavo kanonierių vartininką.

Raudonųjų treneris seras Alexas Fergusonas tiki, kad jo komanda sugebės pralaužti varžovų gynybą ir šįkart. „Mes turime ten keliauti siekdami įmušti. Aš manau, kad mums reikia įmušti, nes tai suteiktų mums didelį pranašumą. Tokiu atveju „Arsenal“ reikėtų mušti jau triskart. Mes turime išsiveržti į priekį ir esame tik per smūgį nuo Romos (ten vyks finalas, red. past.), o tai – labai didelė paskata“ - kalbėjo A. Fergusonas. Treneris tikisi, kad jo komandai galės padėti Patrice'as Evra ir Rio Ferdinandas. Abu šie žaidėjai nerungtyniavo savaitgalį vykusiose Premier lygos rungtynėse su „Middlesbrough“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neaišku, ar „Arsenal“ vienuolikei šiame mače galės padėti kadaise ir „Manchester United“ atstovavęs Mickaelis Silvestras. Gynėją kamuoja kikrkšnies trauma. Be to, A. Wengeras turės spręsti, ar į startinę sudėtį vieną pavojingiausių savo puolėjų Robiną van Persie, kuris jau yra pasirengęs išbėgti ant žaliosios vejos. Per savaitgalį vykusias Premier lygos rungtynes su „Portsmouth“ klubu A. Wengeras atliko net 8 pakeitimus lyginant su sudėtimi, kuri pradėjo pirmąjį Čempionų lygos pusfinalį Mančesteryje. „Portsmouth“ klubą kanonieriai savaitgalį sušaudė rezultatu 3:0.

REKLAMA

UEFA Čempionų lygos trofėjus yra vienintelė galimybė „Arsenal“ futbolininkams šį sezoną iškovoti bent vieną titulą.

Be to, reikia prisiminti ir istoriją, kuri šiuo atveju yra itin nepalanki „Manchester United“. Raudonieji UEFA rengiamų turnyrų atkrintamosiose vaybose savo varžovus pirmosiose rungtynėse rezultatu 1:0 yra įveikę net 8 kartus, tačiau vos vieną kartą jiems pavyko atsakomajame susitikime neiššvaistyti pranašumo ir žengti toliau. Tai įvyko 1968 metais, kai „Machester United“ pusfinalyje susitiko su Madrido „Real“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų