REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto vicemeras liberalcentristas Gintautas Babravičius, antradienį susitiksiantis su premjeru Andriumi Kubiliumi, ketina prašyti papildomų 5 mln. litų Dainų šventei.

REKLAMA
REKLAMA

Vicemero teigimu, šiuo metu Vyriausybė šiam renginiui yra numačiusi 7 mln. litų, dar, anot jo, "kuklia" apie 1 mln. litų suma prisideda sostinės savivaldybė. Tuo metu papildomi 5 mln. litų reikalingi tokioms reikmėms kaip, pavyzdžiui, Vingio parko sutvarkymas.

REKLAMA

Tačiau ir šių lėšų negavus tradicinis tarptautinis renginys, pasak vicemero, "greičiausiai vyks".

"Ta dainų šventė bus, bet bus purvina. Mes išleisime tokį instruktažą ir prašysime moteriškių ant aukštakulnių batelių neiti į Vingio parką, nes jei jos ateis su aukštakulniais bateliais ir dar palis, jos nusilauš kulniukus. Dainų šventė greičiausiai vyks, ir ji gali vykti deramai arba nederamai", - aiškino G.Babravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas anksčiau jau kreipėsi į Vyriausybę dėl finansavimo padidinimo, tačiau teigiamo atsakymo nesulaukė.

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis yra sakęs, kad dėl sunkios šalies finansinės padėties ir dėl to mažinamo kultūros finansavimo Dainų šventė gali sutrumpėti.

Dainų šventei organizuoti šių metų biudžete buvo numatyta 9,4 mln. litų. Patikslinto biudžeto projekte numatyta finansavimą sumažinti 2,5 mln. litų.

Šiemet Dainų šventė vyks liepos 1- 6 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų