REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Vilniaus troleibusų" profesinės sąjunga trečiadienį prie sostinės savivaldybės rengia piketą dėl padėties bendrovėje.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai antradienį pranešė "Vilniaus troleibusai" profsąjungos pirmininkė Danuta Iljina. Anot jos, bendrovėje susidarė kritinė ekonominė padėtis.

REKLAMA

Siekdami atkreipti sostinės valdžios dėmesį profesinės sąjungos atstovai ir rengia piketą.

Piketo rengėjai reikalauja užtikrinti pakankamą bendrovės finansavimą, netaupyti biudžeto lėšų tik darbuotojų sąskaita, maksimaliai mažinti bendrovės valdymo ir administravimo išlaidas, nuolat kontroliuoti bendrovės vadovų vykdomą ūkinę ir finansinę veiklą.

"Vilniaus troleibusuose" dirba daugiau kaip 1000 žmonių.

Vilniaus vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius antradienį teigė, kad savivaldybei yra žinomos įmonėje kylančios problemos ir jas žadama aiškintis.

REKLAMA
REKLAMA

"Didžiausia problema yra tai, kad dvi profsąjungos įsikūrusios, vyksta tarp jų antagonizmas. Sutarėme, kad paskirsime savivaldybės atstovų komisiją, kad išsiaiškintų, kas ten iš tikrųjų vyksta. Šiuo metu aišku viena - yra nepasitenkinimas direktoriumi, darbų organizacija, kai kuriais lėšų skyrimais", - kalbėjo R.Adomavičius.

Socialdemokratas savo ruožtu tvirtino, kad troleibusų vairuotojų atlyginimai šiuo metu esą "švelniai tariant labai neblogi" - siekia 2800-3000 litų, tačiau pripažino, kad darbuotojų pajamos sumažėjo savivaldybei apkarpius maršrutus rytais, vakarais ir panaikinus naktinius reisus, už kuriuos būdavo mokama pagal dvigubai didesnį tarifą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, anot R.Adomavičiaus, pačios įmonės finansinė padėtis yra "šiaip sau" - savivaldybė nebepajėgi kompensuoti 77 mln. litų lengvatų ir 66 mln. litų dotacijų savivaldybės nuožiūra palaikomiems maršrutams.

"Kalbėjome su susisiekimo ministru, kad lengvatas, kaip ir buvo iki 2006 metų, tiesiogiai finansuotų Vyriausybė. Kaip bus išspręsta, kol kas nėra žinios. Ministras pažadėjo, kad būtų logiška, kad, kas numato lengvatas, skiria pinigus", - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų