REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lenkijos premjeras leido šalyje įkurti slaptą CŽV kalėjimą

Pirmuosius dokumentus, leidžiančius CŽV Lenkijos šiauriniame Mozūrijos regione įkurti sulaikymo centrą įtariamiems teroristams laikyti, pasirašė tuometinis šalies vyriausybės vadovas Jerzy Buzekas, skelbia „Polskie radio“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Buzekas Lenkijos vyriausybei vadovavo 1997-2001 metais. „Rzeczpospolita“ rašo, kad Užsienio žvalgybos agentūra ilgą laiką negali neperduoda prokurorams visų reikalaujamą dokumentų, kurie esą įrodytų, kad slatas CŽV kalėjimas buvo įkurdintas su paties premjero žinia.

REKLAMA

Dienraščio šaltinis Teisingumo ministerijoje teigia, kad J. Buzekas pasirašė dokumentus, kurie buvo pirmas žingsnis leidžiant CŽV kurti sulaikymo centrą Mozūrijoje. Be to, į kuriamą sulaikymo centrą padėti JAV pareigūnams buvo pasiųsti 20 slaptųjų Lenkijos agentų. Taip Lenkija esą siekė glaudinti savo bendradarbiavimą su JAV kovoje su terorizmu.

J. Buzeko susitarimus vėliau jau išplėtė Demokratinės kairės aljanso vadovaujama vyriausybė, tačiau dabar šalies prokuratūra siekia išsiaiškinti, kas davė pirminius leidimus kurti slaptą CŽV sulaikymo centrą. Kol kas dėl to daugiausiai buvo kaltinamas po J. Buzeko į premjero postą sėdęs Leszekas Milleris.

Pats J. Buzekas šiuo metu yra Europos Parlamento narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų