REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas paskelbė nutraukiantis miesto tarybos posėdį, siūlydamas jį pratęsti valstybinės šventės dieną - Gegužės 1-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio precedento Kaune dar nėra buvę. Pasiūlymas priimtas valdančiosios „Sėkmės koalicijos“ balsais. Opozicija nuo balsavimo nusišalino.

REKLAMA

Nesutarimai tarp jos ir valdančiųjų kilo posėdyje svarstant su savivaldybe susijusio turto klausimus. Dalis opozicijos narių sprendimą dėl butų ūkio įmonės daugiau nei 4 milijonų litų vertės turto tolesnės priklausomybės pavadino tiesioginiu keliu atiduoti šį turtą ir nemažą rinką „Rubikonui“. Opozicijai atsisakius registruotis balsavimui, sprendimas vis tiek buvo priimtas „Sėkmės koalicijos“ valia. Tas pats įvyko ir svarstant tolesnį „Romuvos“ kino teatro likimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno tarybą sudaro 41 narys. Balsavimai tampa sprendimu tik tada, kai posėdyje dalyvauja daugiau nei pusė - 21 - tarybos narys. Lygiai tiek jų ir buvo salėje, kol miesto taryba nepradėjo svarstyti klausimo dėl lėšų nevyriausybinėms organizacijoms sumažinimo. Dvi tarybos narės konservatorės nusišalino nuo klausimo nagrinėjimo, kaip nevyriausybinių organizacijų, gaunančių finansinę paramą iš miesto savivaldybės biudžeto, vadovės. Ir kvorumo salėje nebeliko.

Vienas iš opozicijos atstovų Kęstutis Mikėnas pasiūlė merui nutraukti posėdį ir kreiptis į Vyriausybę, kad ši įvestų tiesioginį Kauno valdymą. Tačiau meras pasirinko kitą variantą - tarybos posėdis vyks valstybinės šventės dieną. Kartu su politikais, nedirbančiais savivaldybėje, jame turi dalyvauti ir kai kurių administracijos padalinių atstovai.

Eltos korespondentei administracijos direktorius Vigantas Gudėnas pasakė išleisiąs specialų įsakymą dėl darbuotojų atšaukimo šventės dieną į darbą ir dvigubo apmokėjimo už dirbtą laiką. Tačiau kada tas įsakymas bus, nežinoma, kita vertus, įstatymas nenumato galimybės direktoriui ar kitam valstybės tarnautojui įsakymus priiminėti jau po darbo valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų