REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš  „Fronto“ šiandien pašalintas Audrius Butkevičius teigia, kad partijoje buvo neatsakingai spekuliuojama senovine komunistine ideologija ir ją buvo bandoma paversti sekta. Jį palaiko ir nemaža dalis „Fronto“ partijos narių.

REKLAMA
REKLAMA

Konfliktas su vadovu brendo seniai

Portalui „Balsas.lt“ A. Butkevičius sakė, kad konfliktas tarp jo ir partijos vadovybės jau yra įsisenėjęs. „Partijos pirmininkas Algirdas Paleckis elgėsi neatsakingai, skolindamasis pinigus rinkimams, lakstydamas po kitas politines organizacijas ir siūlydamas paslaugas, spekuliuodamas ne tik savo, bet ir mano pavarde“, - vardino priekaištus buvusiam bendrapartiečiui A. Butkevičius.

REKLAMA

Anot A. Butkevičius, A. Paleckis elgėsi neatsakingai spekuliuodamas senovine komunistine ideologija, yra infantilus savo elgesyje ir nepriima jokios kritikos.

„Partiją buvo bandoma paversti sekta, atsiribojant nuo bet kokių kitų politinių ryšių, meluojant ir kuriant intrigas su savo politiniais kolegomis“, - sakė jis portalui „Balsas.lt“.

Paklaustas, ar ketina jungtis prie kitos partijos, A. Butkevičius teigė, kad šiuo metu turi daug kitų – verslo – reikalų, tačiau niekada neatsisakantis dalyvauti politiniame gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

Priekaištaujama dėl netinkamo darbo ir ideologijos nesilaikymo

„Frontas” praneša, kad partijos prezidiumo posėdyje priimto sprendimo priežastys – A. Butkevičiaus veiksmų neatitikimas „kairiajai partijos ideologijai, įgaliojimų viršijimas vedant nesankcionuotas ir užkulisines derybas su kitomis politinėmis jėgomis bei nepatenkinamas darbas rinkimų štabo vadovo pareigose”.

„A. Butkevičių priėmėme, norėdami išnaudoti jo turimą patirtį organizuojant rinkimų kampanijas bei suteikdami jam galimybę pasireikšti partijos rinkiminiame sąraše, - partijos pranešime spaudai cituojamas pirmininkas A. Paleckis, - tačiau prezidiumas konstatavo, jog štabo veikla nebuvo deramai organizuojama, o jo vadovas pareigas ėjo pripuolamai ir nekruopščiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius nuo šiol nevadovauja „Fronto“ rinkimų štabui, jo pavardės nebus ir partijos rinkimų į Europos Parlamentą sąraše - tokį pageidavimą jis buvo pareiškęs prieš keletą dienų. 

Kritika pirmininkui

Šiuo sprendimu ir A. Paleckio vadovavimu apskritai nepasitenkinimą reiškia dalis „Fronto“ partijos vadovybės bei didžioji partijos skyrių regionuose dalis. Išplatintame pranešime jie teigia, kad  A. Butkevičius nepelnytai tapo auka, ieškant kaltųjų. „Kai į partiją atėjo žmonės, siekiantys realiai kovoti su oligarchizacija, „Frontas“ sistemingai plėtė veiklą ir ruošėsi tapti įtakinga partija - tai neatitiko projekto sumanytojų planų. „Todėl partijos aktyvo kategoriški reikalavimai imtis veiksmų atimušdavo į sieną, - cituojamas „Fronto“ partijos pirmininko pavaduotojas Alvydas Pocius. - Pasiekus „kritinę masę“, prireikė kaltų, - juo tapo partijos rinkimų štabo vadovas Audrius Butkevičius“.

REKLAMA

A. Pociaus teigimu, projekto „Frontas“ autoriai - vadinamasis senasis nomenklatūros klanas, susitelkęs apie buvusios LDDP flangą Lietuvos socialdemokratų partijos gretose.

Pranešime tvirtinama, kad partijos pirmininko parsidavėliškumą įrodo šiandien prezidiume patvirtintas rinkimų į Europos Parlamentą sąrašas. „Pirmoje sąrašo vietoje - pseudokovomis pagarsėjęs Algirdas Paleckis, antroje - vienas „auksinio tualeto“ Kaune statytojų, ilgametis Lietuvos komunistų partijos funkcionierius Bronislovas Kučinskas, trečiuoju įrašytas nedidelio išsilavinimo prasigėręs menininkas Antanas Čebatariūnas. Fikcija, pradėta vaidinant kovą su oligarchija, sėkmingai tęsiama“, - piktinasi dalis partijos narių.

REKLAMA

„Aktyviosios „frontininkų“ grupės A.Paleckis nepajėgus sustabdyti, - sakė A.Pocius, - neturintis pasitikėjimo daugelyje partijos skyrių ir visuomenėje, be organizacinių gebėjimų, jis ir tegali vaidinti politinį lyderį, kas irgi jam gana sunkiai sekasi. „Frontininkai“ nori matyti Lietuvą laisvą nuo oligarchijos ir tikrai demokratišką šalį. O dangstymasis kontraversiška pavarde yra pigi politinė apgaulė“.

Partija nebyra

A. Pocius portalą „Balsas.lt“ tikino, kad jokių skilimų partijoje nėra, o vyko tik diskusijos, ar „frontininkams“ apskritai reikėtų dalyvauti rinkimuose į Europos parlamentą (EP). „Mes matome situaciją, kad ponulis užsigeidė pavalgyti geresnių barščių iš Briuselio, bet tai irgi nėra blogai, tiktai niekas taip nedaro“, - sakė A. Pocius, aiškindamas, kad pirmiausiai reikėtų kovoti už Lietuvos žmonių interesus šalies viduje, o tik tada kandidatuoti į EP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad neketinama imtis ir priemonių pakeisti partijos pirmininką, kuriam A. Pocius pranešime spaudai negailėjo kritikos. „Pats gyvenimas gali pakeisti pirmininką. Tačiau šiandien Paleckis tikrai nėra esminis klausimas. Esminis klausimas – situacija Lietuvoje, t.y., oligarchinis Lietuvos valdymas“, - kalbėjo A. Pocius „Balsui.lt“.

„Jeigu Paleckių giminė negali įsivaizduoti gyvenimo be Briuselio kopūstų, tai čia jų problema“, - sakė jis.

A. Pocius tvirtino, kad A. Butkevičius tebėra partijos narys – jis išbrauktas tik iš partijos sąrašo EP rinkimuose, tačiau ne iš partijos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų