REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos naftos koncerno "PKN Orlen" Lietuvos Vyriausybei sumokėti pinigai už beveik 10 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketą bus naudojami valstybės finansų sistemai stabilizuoti, sako premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"Šie pinigai nėra planuojami momentinėms išlaidoms. Jie skirti finansų sistemai stabilizuoti, laikant juos rezerve, kad esant galimoms problemoms, jie padėtų tas problemas spręsti", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

REKLAMA

Už "Mažeikių naftos" akcijas kartu su delspinigiais "Orlen" trečiadienį sumokėjo iš viso 284, 965 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu - 727 mln. litų). Visi pinigai pervesti į Vyriausybės Stabilizavimo (Rezervinį) fondo sąskaitą Lietuvos banke.

Atsakydamas į klausimą, kaip bus ginami nacionalinio saugumo interesai, valstybei praradus bet kokią įtaką "Mažeikių naftoje", premjeras sakė, kad šis klausimas buvo svarstomas Valstybės gynimo taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybės gynimo taryboje svarstėme, kokios laikysimės strategijos. Manau, ją įgyvendinsime ir su koncernu "PKN Orlen" ieškosime sprendimų, kurie leistų ir mums jaustis saugiai, ir "Orlen" su mumis bendradarbiauti. Tačiau juridinių saugiklių kol kas nėra", - kalbėjo A.Kubilius.

Anksčiau skelbta, kad Vyriausybei gali būti siūloma įstatymu nustatyti, jog "Mažeikių naftos" ir kai kurių kitų bendrovių akcininkai turėtų atitikti nacionalinio saugumo interesus.

2006 metais pasirašyta opciono sutartis numatė, kad Vyriausybė turi teisę parduoti visas likusias "Mažeikių naftos" akcijas, o "PKN Orlen" turi pareigą jas išpirkti. Lietuvos Vyriausybės reikalavimo teisė yra neatšaukiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų