REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AIDS centro virusologinėje laboratorijoje, tiriant Meksikoje viešėjusio Lietuvos piliečio mėginį, išskirtas A tipo gripo virusas. Tolesniam tyrimui dėl galimo naujo tipo gripo viruso mėginys išsiųstas į Londoną. Nors ligonis šiuo metu jaučiasi gerai, gydytojų konsiliumas rekomendavo gydymą ir stebėjimą tęsti ligoninėje, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, antradienį į AIDS centro virusologinę laboratoriją kreipėsi Meksikoje lankęsis pilietis M.Z.

REKLAMA

Balandžio 23 d. į Lietuvą grįžęs pilietis rado sergantį vaiką. Balandžio 25 d. vyras pats pasijuto blogai: skaudėjo gerklę, galvą, pakilo temperatūra. Balandžio 28 d. jis kreipėsi į AIDS centro virusologinę laboratoriją, kur paimti mėginiai dėl gripo diagnostikos. Balandžio 29 d. laboratoriškai išskirtas A tipo gripo virusas, tolimesniems tyrimams mėginys siunčiamas į Londoną.

Gavus informaciją iš Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro, Vilniaus ir Trakų visuomenės sveikatos centrai atlieka epidemiologinį tyrimą. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad iki ligoniui grįžtant iš Meksikos jo šeimoje keletas artimų asmenų sirgo ligomis, pasireiškiančiomis panašiais į gripo ir ūmių virusinių infekcijų simptomais. M.Z. grįžus į Lietuvą, sūnus dar sirgo.

REKLAMA
REKLAMA

Ligonio teigimu, šiuo metu jis jaučiasi gerai. Šiuo metu vyras gydomas Infekcinėje ligoninėje.

„Šis atvejis parodė, kad sistema veikia. Kraujas išsiųstas tyrimams, pilietis izoliuotas ligoninėje“, - BNS sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. Anot jo, panikuoti nesą reikalo.

A. Čapliko teigimu, apskričių ir savivaldybių ligoninėms priminta, kaip elgtis kilus pandemijai.

Dėl minėto atvejo informuota Respublikinė tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninė. Gydytojų konsiliumas rekomendavo gydymą ir stebėjimą tęsti šioje ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS duomenimis, pirmas įtarimų dėl užsikrėtimo vadinamuoju kiaulių virusu sukėlęs lietuvis - ne didmiesčių gyventojas.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat patarė gyventojams neskubėti pirkti vaistinėse vaistų nuo kiaulių gripo. „Šis vaistas prevenciškai neveikia“, - priminė jis.

Pasaulio sveikatos organizacija savo perspėjimą dėl naujos atmainos gripo pandemijos sustiprino iki 4-osios fazės iš 6, kuri reiškia reikšmingai padidėjusią riziką dėl pasaulinio ligos protrūkio.

Apie žmonėms mirtinus atvejus pranešama iš JAV ir Meksikos. Patvirtinta, kad šiuo virusu užsikrėtusių žmonių yra ir kai kuriose Europos valstybėse: Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir kiti, tiriama daug atvejų įvairiose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų