REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį teisėją Artūrą Driuką paskyrė Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininku antrai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Driukas Civilinių bylų skyriui vadovavo nuo 2003-iųjų vasario, jo kadencija buvo pasibaigusi sausio 24-ąją. Iki šiol jis laikinai eina skyriaus pirmininko pareigas.

REKLAMA

Dėl šio teisėjo etikos buvo suabejojusi visuomeninė organizacija „Piliečių santalka“. Prieš porą metų ji buvo kreipusis į prezidentą V. Adamkų ir Seimo narius, atkreipdami dėmesį, kad A.Driukas neva protegavo savo giminaitę.

„Piliečių santalkos“ duomenimis, Teisėjų atrankos komisijos posėdyje, kuriame buvo svarstomi kandidatai į Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyrių, šios komisijos narys, Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas A. Driukas neinformavo Teisėjų atrankos komisijos, kad Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja Danutė Gasiūnienė, pretenduojanti tapti Apeliacinio Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja, yra jo giminaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenininkai tvirtino, kad A.Driukas ne tik nenusišalino, bet ir parėmė savo giminaitės kandidatūrą į jo vadovaujamo Civilinių bylų skyriaus teisėjas.

Paskelbus šį faktą teisėjas pats kreipėsi į Teisėjų tarybą, prašydamas įvertinti, ar jis pažeidė teisės aktų reikalavimus ar etiką nenusišalindamas nuo D. Gasiūnienės kandidatūros svarstymo Teisėjų atrankos komisijoje.

Iš 13 posėdyje dalyvavusių Teisėjų tarybos narių 12 balsavo už tai, kad teisėjas nepažeidė teisėjų etikos bei teisės aktų reikalavimų ir kad nebūtų atšauktas iš Teisėjų etikos ir drausmės komisijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinio teismo skyrių pirmininkus skiria prezidentas. Seime praėjusią savaitę buvo svarstomas Teismų įstatymo projektas, pagal kurį skiriant ir atleidžiant Apeliacinio teismo skyrių pirmininkus būtų reikalingas Seimo pritarimas.

Šį projektą siūlyta priimti ypatingos skubos tvarka, tačiau salėje nebuvus reikiamo balsų kvorumo, priimti valdančiųjų inicijuoto įstatymo nepavyko. Seimas dėl jo turėtų apsispręsti šį antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų