REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Balsas.lt savaitėje“ teigiama, jog kovą organizuotas viešbučių ir restoranų streikas neįvyko. Verslo atstovams dabar beliko planuoti naują streiką be jiems atstovaujančios asociacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Užtilo tarsi viduryje sakinio

Vasarį Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė apie verslą užgriuvusias bėdas kalbėjo labai užsidegusi. Ji teigė, kad viešbučiai ir restoranai kovo 16 dieną streikuos, o liepą, jei nebus atsižvelgta į reikalavimus, bus surengtas dar didesnis streikas. Tačiau streikas neįvyko, nebeplanuojama jo rengti ir vėliau.

REKLAMA

 Paklausta, kodėl staiga nutilo karštos kalbos apie tragišką viešbučių ir restoranų padėtį, E. Šiškauskienė teigė, kad streiko atsisakyta dėl to, jog Ūkio ministerija pradėjo dialogą su asociacija.

Anksčiau liberalcentristų rinkimų sąrašuose kandidatavusi E. Šiškauskienė negalėjo patvirtinti, kad viešbutininkų protestai bus rengiami ateityje.



Vilčių į derybas nededa

Bendrovės „Mikotelis“, valdančios viešbučius „Mikotel“, „Comfort Vilnius“ ir „Panorama“, vadovė Liudmila Ivleva skeptiškai žiūri į derybas dėl dviejų LVRA reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia mažinti PVM ir didinti Lietuvos pasiekiamumą. Dabar viešbučių užimtumas šiek tiek padidėja per svarbias sporto varžybas, tačiau, pavyzdžiui, Vilniaus kaip Europos kultūros sostinės projektas visai nepadeda, jis tiesiog pamirštas. Derybos dėl nekilnojamojo turto mokesčio vyksta jau daugelį metų, todėl nėra ir rezultato. Reikia būtinai streikuoti, nes Vyriausybė tik imituoja dirbanti. Panašu, kad ir LVRA dirba ne viešbučiams, o premjerui Andriui Kubiliui“, – pesimistiškai kalbėjo L. Ivleva.

Pasiūlymai nugula stalčiuose

„Asociacija rengia daug rimtų renginių ir nemažai pasiekia, bet veikia per siaurai. Mane liūdina, kad LVRA daug labiau rūpinasi viešbučių reikalais, nors yra ir viešbučių, ir restoranų asociacija“, − skundėsi svečių namus ir restoraną valdančios bendrovės „Ida Basar“ generalinė direktorė Henrita Kontrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji teigė, kad per pastaruosius dvejus metus restoranai asociacijai pateikė skundų dėl perdėto Alkoholio kontrolės įstatymo griežtumo. „Lietuva išsiskiria iš kitų šalių, pavyzdžiui, tuo, kad į restoranus klientas negali atsinešti alkoholio. Visuomenės nuomonė, kad tai draudžia restoranai, yra klaidinga. Restoranas, jeigu jame aptinkamas klientas, turintis atsineštinio alkoholiu, pas mus gauna didžiulę baudą, o užsienyje klientams leidžiama įsinešti alkoholio už vadinamąjį kamščio mokestį. Esame pateikę savo pasiūlymus, tačiau asociacijoje jie iki šiol nebuvo svarstomi“, − stebėjosi H. Kontrauskienė.

Bendrovės „Hago“, valdančios viešbutį „Embassy Hotel Balatonas“ ir restoraną „Balatonas“, vadovė Ana Žemaitienė mano, kad vykstant deryboms valdžia galbūt supras pakenkusi viešbučių ir restoranų verslui, tačiau streikas vis dėlto turėtų didelį poveikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų