REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas antradienį planuoja kreiptis į Seimą prašydamas panaikinti teisėjo teisinę neliečiamybę. Jo pranešimas įtrauktas į antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA

"Neoficialiai duomenimis baudžiamoji atsakomybė dėl kyšininkavimo gresia Panevėžio apygardos teismo teisėjui", - pranešė LNK "Žinios".

REKLAMA

Dėl generalinio prokuroro kreipimosi sutarta ketvirtadienį per oficialiai neskelbtą A.Valantino ir Seimo pirmininko Arūno Valinsko susitikimą.

Pareigūnai privalo gauti parlamento leidimą patraukti baudžiamojon atsakomybėn dvi asmenų grupes - Seimo narius ir teisėjus.

Jei Seimas panaikins teisėjo imunitetą, pareigūnai jį galės apklausti, o prezidentas sustabdys įgaliojimus kolbus baigtas bylos nagrinėjimas.

Ketvirtadienį generalinis prokuroras neoficialiai lankėsi pas Seimo pirmininką. A.Valinsko teigimu, susitikimas vyko A.Valantino iniciatyva.

"Tai buvo darbinis susitikimas, nenumatytas darbotvarkėje ir nekomentuotinas spaudai. Todėl to ir nedarysiu", - ketvirtadienį sakė A.Valinskas.

Seimo pirmininkas tvirtino, kad prokuroro vizito tikslas kol kas yra neviešas, tačiau netrukus apie jį gali būti paskelbta ir visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų