REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus susitikęs su Suomijos Ministru Pirmininku Mattiu Vanhanenu, kalbėjo apie pasitikėjimo ir stabilumo finansų rinkose atstatymo ir atkūrimo svarbą, ekonomikos palankesnių kreditavimo galimybių atkūrimą, ekonominį Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Sąjungos Strategiją Baltijos jūros regionui Lietuva vertina kaip būdą įveikti Rytinio Baltijos jūros regiono atskirtį, sukurti sąlygas tolesnei ekonominei ir socialinei regiono plėtrai," – prezidento spaudos tarnybos pranešime cituojamas šalies vadovas.

REKLAMA

Pasak V.Adamkaus, kadangi Šiaurės šalys yra vienos didžiausių investuotojų Baltijos valstybėse, ypač bankų sektoriuje, būtų svarbu, kad šiame sunkmetyje glaudžiai konsultuotųsi ir kartu dirbtų su Baltijos šalių finansų, prekybos ir ekonomikos ministrais. Prezidento nuomone, Lietuvai kartu būtų labai naudinga pasimokyti iš Suomijos patirties kaip pasirengti sunkmečiui ir jį įveikti.

Susitikime buvo aptartos Europos Sąjungos Rytų partnerystės aktualijos. V.Adamkaus teigimu, sudėtinga finansinė ir ekonominė padėtis šiame regione gali turėti ilgalaikių politinių pasekmių Rytų Europos valstybėms. Prezidentas išreiškė viltį, kad Rytų partnerystės iniciatyva pakylės bendradarbiavimą su šio regiono šalimis į kokybiškai naują lygį, paspartins vizų režimo liberalizavimą. Prezidento teigimu, vizų režimo supaprastinimas ir prekybos apribojimų mažinimas galėtų padėti sėkmingai įgyvendinti šio projekto programą.

Prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad gegužės 7 dieną Prahoje vyksiančiame ES ir Europos Rytų valstybių vadovų susitikime šį visai Europai svarbų projektą lydės sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų