REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį per atsakomąsias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalio rungtynės Tauragėje tarp „Tauro“ ir „Kauno“ komandų įvyko nemalonus incidentas. Jame dalyvavo ne futbolininkai, o abiejų ekipų aistruoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Nesantaikos kibirkštis tarp vietinių ir „Kauno“ fanų įsiplieskė antrojo kėlinio pradžioje prie palapinės, kurioje buvo pardavinėjamas alus – ant bėgimo tako, visiškai šalia aikštės.

REKLAMA

Aistros buvo nuramintos, rimtų sužalojimų niekas nepatyrė. Tačiau neramumų buvo galima išvengti, jei profesionaliau dirbtų tvarką turėjusi užtikrinti saugos tarnyba „Argus“.

„Tauragės klubas tik šiemet pateko į A lygą, todėl per šias rungtynes aiškiai jautėsi tauragiškių patirties stoka. Jie ir patys pripažino, kad dar nėra patyrę. Buvo padaryta didelė klaida, kai leista įvažiuoti į stadiono teritoriją autobusui su „Kauno“ fanais. Jis turėjo likti už stadiono vartų. O vėliau atvykėliai iš laikinosios sostinės nebuvo tinkamai saugomi“, – sakė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga.

REKLAMA
REKLAMA

Prasidėjus muštynėms, mačo arbitras Audrius Žuta ne iš karto nutraukė rungtynes. „Tuo metu žaidimas vyko kitoje aikštės pusėje nei prasidėjo konfliktas tarp žiūrovų. Vėliau teisėjo asistentas davė ženklą, ir arbitras keturioms minutėms nutraukė rungtynes. Saugos tarnyba į konfliktą sureagavo pavėluotai. Ačiū Dievui, kad nieko baisaus neatsitiko“, – teigė J.Braga.

Pasak jo, po rungtynių buvo sustiprinta „Kauno“ fanų apsauga, todėl konfliktas nepasikartojo. „Jei Tauragėje toks atvejis pasikartos, teks reaguoti kitaip“, – tvirtino LFTA prezidentas.

J.Braga sakė, kad „Tauro“ klubui už tvarkos neužtikrinimą turėtų būti įspėjimas, o gal ir piniginė bauda. „Tai nuspręs LFF Drausmės komitetas, aš negaliu pasakyti, kokios sankcijos bus pritaikytos tauragiškiams“, – paaiškino J.Braga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų