REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismai vis labiau atsiskiria nuo valstybės gyvenimo, o Lietuvai nuo teisėjų veiksmų gali tekti gintis Europos Žmogaus Teisių Teisme, kalbėdamas apie teismų procesus, kuriuose teisėjai bylinėjasi dėl jiems neišmokėtų atlyginimų, ironizuoja premjeras konservatorių vadovas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu taip graudžiai pajuokavęs, kai mums teko irgi vyriausybėje svarstyti klausimą, kaip čia bus grąžinami tie tariamai neišmokėti teisėjams atlyginimai. Ar neteks kartais išnaudojus visas teisines galimybes Lietuvoje kreiptis į Strasbūro teismą, ginantis nuo savų teisėjų“, - sakė LNK laidai „Savaitės panorama“ interviu davęs A. Kubilius.

REKLAMA

Premjero nuomone, teismai tampa vis uždaresni ir atsiskyrę.

„Man atrodo su teismais yra įvykusi viena iš didžiausių problemų, kad jie vis labiau užsidarinėja savyje, kaip sistemoje, ir vis

labiau atsiskiria nuo bendro valstybės ir visuomenės gyvenimo“, - tvirtino ministras pirmininkas.

A. Kubilius išsakė tikįs, kad po prezidento rinkimų bus priimta teisės aktų, kurių dėka, pasak jo, situacija pasikeis.

„Aš tikiuosi, kad po prezidento rinkimų rasim būdų ir veiksmų ir su teismų sistemos reforma, su teismų įstatymais, kaip tą vis didesnę saviizoliaciją panaikinti, kurios atspindys yra ir pati filosofija, kad štai teisėjai gali patys eiti į teismus, pas savo kolegas ir reikalauti jiems atlyginimo. Iš ko jie to atlyginimą reikalauja? Iš tų pačių mokytojų, iš tų pačių pensininkų, jų sąskaita?“, - „Savaitės panoramai“ sakė premjeras.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų