REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės sprendimas sudaryti sutartį su advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“ yra būdas pasisamdyti buvusį sostinės Teisės departamento vadovą Jovitą Elzbergą, kuris galimai turi ryšių su verslo bendrove „Rubicon group“, teigia Seimo valdančiosios konservatorių frakcijos narys Kęstutis Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Pats J. Elzbergas tokius kaltinimus neigia ir tvirtina vengiantis bet kokio interesų konflikto.

„Man iš karto susidaro įspūdis, kad tai konkretus užsakymas J.Elzbergui, o šitoje kontoroje, kiek aš mačiau J.Elzbergą, jis, nors negaliu drąsiai sakyti, tikrai daug veikdavo „Rubicono“ labui, tai aš tikrai mačiau“, - BNS sakė K. Masiulis.

REKLAMA

K. Masiulis teigė, kad jis „pergyvena dvigubai stipriau“ dėl šio susitarimo, atsižvelgiant į tai, kad Vilniui dabar vadovauja partijos kolega konservatorius Vilius Navickas.

Sostinės savivaldybės sprendimą samdyti šią kontorą parlamentaras įvardino kaip „negražius dalykus“.

„Ką teisininkų nėra, savivaldybė teisininkų neturi? Tai gal tada reikia atleisti juridinį skyrių, jei jie neatlieka savo funkcijų, jeigu reikia samdyti išorinį teisininką“, - retoriškai klausė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro nuomone, dėl galimų teisininko ryšių su verslo grupe, savivaldybė neturėjo sudaryti susitarimo su advokatų kontora, kurioje J.Elzbergas dirba.

„Man sunku atsakyti, ar racionalu, bet vien jau todėl, kad ten dirba J.Elzbergas, todėl, kad jis akivaizdžiai susijęs su „Rubiconu“, vykdo jų užsakymus, tai tikrai šito mano požiūriu nereikėjo daryti“, - konstatavo TS-LKD narys.

K. Masiulis tvirtino, kad šio advokato pavardę yra regėjęs ir „Rubicon“ „juodojoje buhalterijoje“ ir tikino, kad tuomet, kai sostinei vadovavo liberalcentristas Artūras Zuokas, J.Elzbergas „aklai vykdė A.Zuoko pavedimus ir buvo keistas „Rubicon“ pageidavimų vykdytojas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma nuo komentarų dėl Vilniaus savivaldybės sudarytos sutarties su advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“ susilaikė tvirtindamas, kad su savivaldybės klausimais nesusiduria, tačiau teigė, kad atvejų, kai valstybės institucijoms prireikia privačių teisininkų būna.

„Tokių poreikių valstybės institucijoms iškyla, kai reikalingi sudėtingesni atstovavimai teisme ir sutartys sudėtingos, tačiau svarbiausia, kad būtų atrinkta ta advokatų kontora skaidriai, per mažiausius kaštus“, - sakė J.Razma.

REKLAMA

BNS kalbintas pats advokatas kaltinimus, kad esą jis yra susijęs su „Rubicon group“ kategoriškai atmetė. J.Elzbergas tvirtino, kad atstovauja tik savivaldybės, kaip advokatų kontoros klientės, interesams ir bet kokių interesų konfliktų vengia.

„Interesų konflikto vengimas yra labai svarbus principas, kurio tikrai laikausi, kurio laikosi ir laikysis kontora. O kai dirbau savivaldybėje, atstovavau išimtinai savivaldybės interesams, dirbdamas advokatu, atstovauju kliento interesams, o interesų konfliktų vengiu, kiek tai įmanoma (...) Esu atsisakęs visų bylų, visų klausimų, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas“, - tvirtino teisininkas.

REKLAMA

Kai kurių politikų jo atžvilgiu metamas abejones advokatas pavadino abstrakčiomis spekuliacijomis.

„Šiandien, kai meta abstraktų klausimą, kad jūs esate „Rubicon“ atstovas ar dar kažką, aš sakau, kad šiandien aš esu nepriklausomas advokatas ir mūsų kontora yra nepriklausoma advokatų kontora, ir šiandien mes saugome ir atstovaujame savo klientams, tarp kurių yra ir savivaldybė“, - sakė J.Elzbergas.

Vilniaus miesto savivaldybė advokatų kontorą „Motieka ir Audzevičius“, kad ši teiktų teisines paslaugas, pasisamdė už 90 tūkstančių litų, nors miesto savivaldybėje veikia Teisės departamentas, kuriame darbuojasi dešimtys teisininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Advokatų kontora savivaldybei talkinti „delegavo“ advokatą J.Elzbergą, kuris liberalcentristų lyderiui A.Zuokui būnant sostinės meru ilgą laiką vadovavo Vilniaus savivaldybės Teisės departamentui.

Sutartis su „Motieka ir Audzevičius“ kontora vienerių metų laikotarpiui buvo pasirašyta netrukus po to, kai Vilniaus meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, t.y. šių metų kovo 6 dieną. Per šį laiką savivaldybė įsipareigojo mokėti advokatų kontorai mėnesinį 7,5 tūkst. litų atlyginimą.

Savivaldybės atstovų teigimu, „teisinių paslaugų pirkimas atliktas griežtai laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo nustatytų mažos vertės (iki 100 tūkst. litų) pirkimų procedūrų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų