REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ privačios akcininkės atstovas Ignas Staškevičius mano, kad „Leo LT“ prezidentas Virgilijus Poderys, kuris kartu yra ir Kainų komisijos vadovas, turi apsispręsti, kurį iš šių postų pasirinkti.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad „Leo LT“ prezidentas Virgilijus Poderys turi apsispręsti, ar jis nori dirbti energetikos sektoriuje, ar jis nori kontroliuoti šį sektorių - jis tą neišvengiamai turės padaryti ir aš manau, kad jis tą padarys“ - sakė „NDX energijos“ valdybos pirmininkas ir „Leo LT“ stebėtojų tarybos narys I.Staškevičius Piliečių santalkos organizuotoje apskritojo stalo diskusijoje apie „Leo LT“ ir Lietuvos energetikos ateitį.

REKLAMA

Kandidatė į prezidentus, eurokomisarė Dalia Grybauskaitė mano, kad V.Poderio paskyrimas „Leo LT“ prezidentu reiškia tiesioginį interesų konfliktą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija balandžio pradžioje nutarė nepradėti tyrimo, ar V.Poderys gali vadovauti „Leo LT“ stebėtojų tarybai. VTEK vertinimu, V.Poderys neturi privačių interesų, dėl kurių galėtų kilti interesų konfliktas.

Komisija taip pat teigė esanti nekompetentinga vertinti V.Poderio kaip Kainų komisijos pirmininko ir „Leo LT“ stebėtojų tarybos pirmininko pareigų suderinamumo.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas anksčiau sakė, kad V.Poderys pasirinktas ne kaip valstybės atstovas, o kaip fizinis asmuo dėl jo moralinių savybių, nes yra patikimas žmogus, o visuomenės pasitikėjimą įmone būtina atkurti.

V. Poderys „Leo LT“ stebėtojų tarybai vadovauja nuo balandžio 3 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų