REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį planuota teisėsaugos pareigūnų protesto akcija atšaukiama. Apie tai ketvirtadienį paskelbusios priešgaisrinės apsaugos, muitinės, pasienio policijos ir policijos pareigūnus vienijančios profesinės sąjungos teigia taip nusprendusios dėl valdžios noro kartu ieškoti problemų sprendimo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vytautas Bakas sako tikįs, kad šią savaitę įvykę pareigūnų susitikimai su premjeru Andriumi Kubiliumi buvo lūžis, išjudinęs situaciją iš mirties taško.

REKLAMA

"Dabar norime visas savo jėgas sutelkti deryboms, todėl ir priėmėme sprendimą nukelti šį šeštadienį turėjusią įvykti protesto akciją", - pranešime spaudai cituojamas V.Bakas.

Pasak susivienijimo pirmininko, profesinių sąjungų atstovai ketvirtadienį Vyriausybei įteikė siūlymus, kaip sutaupyti dar beveik 60 mln. litų. Planuojama, kad, įgyvendinus šiuos siūlymus, sutaupytos lėšos bus perkeltos į pareigūnų darbo užmokesčio fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Profesinių sąjungų atstovų nuomone, turint Vyriausybės paramą, net ir sumažėjus teisėsaugos sistemos finansavimui galima atrasti priemones, kurias įgyvendinus teisėsaugos įstaigos ir čia dirbantys žmonės būtų pajėgūs užtikrinti viešąjį saugumą, tačiau tuo pat metu realus pareigūnų darbo užmokestis nemažėtų.

Premjero A.Kubiliaus potvarkiu yra sudaryta darbo grupė, kuri iki balandžio 30 dienos turi peržiūrėti visai vidaus reikalų sistemai skiriamą finansavimą - valdymo išlaidas ir investicijų programas - ir rasti sprendimus, leisiančius padidinti šalies statutinių tarnautojų darbo užmokesčio fondą tiek, kad pirminės grandies pareigūnų realus darbo užmokestis nemažėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat sutarta įkurti analogišką darbo grupę, kuri per mėnesį išnagrinės vidaus reikalų ministerijos institucijų struktūras, pareigybes, galimai besidubliuojančias ir nereikalingas funkcijas tam, kad sistemos viduje būtų rasti rezervai, užtikrinsiantys efektyvesnį vidaus reikalų sistemos darbą.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų