REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentė Rūta Vainienė, dalyvavusi Saulėlydžio komisijos posėdžiuose svarstant klausimą dėl Tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos naikinimo, galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sekretoriato vadovas Gediminas Sakalauskas BNS sakė, jog R.Vainienė dalyvavo svarstant galimą tarnybos panaikinimą, nepaisant to, kad viena šio instituto rėmėjų yra bendrovė "Philip Morris Lietuva".

REKLAMA

VTET, įvertinusi žiniasklaidos informaciją apie R.Vainienės dalyvavimą Saulėlydžio komisijos posėdžiuose, ketvirtadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl jos veikos atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms, BNS pranešė komisija.

"Šis įstatymas taip pat taikomas asmenims, dirbantiems viešosiose įstaigose, kurios gauna lėšų iš valstybės ar savivaldybių biudžetų bei fondų ir turi administravimo įgaliojimus. Lietuvos laisvosios rinkos institutas yra viešoji įstaiga. Dabar VTEK turės nustatyti, ar tokių lėšų institutas gavo, ištirti kitas aplinkybes, išsiaiškinti, ar R.Vainienė nusišalino svarstant klausimą, ar ne", - BNS teigė G.Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos laisvosios rinkos institutas skelbia, jog yra privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, įsteigta įtvirtinti asmens laisvės ir atsakomybės, laisvosios rinkos bei ribotos valdžios idėjas.

Instituto ekspertai atlieka tyrimus ekonomikos ir jos politikos klausimais, kuria reformų koncepcijas, rengia įstatymų bei jų projektų ekspertizes ir padeda valdžios institucijoms patardami, kaip geriau įtvirtinti laisvosios rinkos principus Lietuvoje, taip pat atlieka sociologines apklausas, leidžia ekonominę literatūrą, rengia konferencijas, seminarus, paskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų