REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį profesionalioje žiedinių lenktynių trasoje Nemuno Žiedas startuoja naujas lenktynių ciklas pavadinimu „Fast Lap“. Lenktynės paremtos paprastu principu – automobiliai pagal variklio darbinį tūrį suskirstomi į klases ir dviejų, pusvalandžio trukmės, sesijų metu dalyviai privalo kuo greičiau įveikti trasos ratą.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvių automobilių parkas pasižymi modelių įvairove: nuo egzotiško Lotus Exige S iki VW Golf II.

REKLAMA

2008 m. lapkričio mėnesį, kaip vasaros sezono uždarymas, startavo bandomosios „Fast Lap“ lenktynės, kurios susilaukė itin didelio susidomėjimo, o atsiliepimai apie renginį tiek iš dalyvių, tiek iš žiūrovų pusės buvo labai geri.

Šių varžybų populiarumą lemia tai, kad tai yra tarpinis variantas tarp profesionalaus autosporto ir eilinio vairuotojo, kur savo meistriškumą gali įrodyti tiek paprasti tiek profesionalūs vairuotojai lygiomis sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Į pirmąjį šių metų „Fast Lap“ etapą užsiregistravo maksimalus dalyvių skaičius – 48. Ir visi jie tai padarė anksčiau laiko! Džiugu paminėti, kad tarp užsiregistravusių yra visi trys praeito etapo greičiausieji. O taip pat sulaukta naujų šviežutėlių dalyvių gūsio.

Vienas iš laukiamiausių, gražiausių, greičiausių, lengviausių ir kitomis itin greitų automobilių savybėmis pasižymintis startuos vienintelis Lietuvoje Lotus Exige S automobilis, vadinamas tikru greičiausio rato rekordų viršytoju. Jo vairuotojas patyręs, daugumos „Time Attack“, „Track Day“ ir kitų panašaus pobūdžio varžybų nugalėtojas, bei nuolatinis prizininkas, klaipėdietis Konstantin.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nenustebkite išvydę VW Transporter mikroautobusą lekiantį pašėlusiu tempu.

Po padidinamuoju žiūrovų stiklu bus ne tik praeito etapo prizininkai, bet ir dalyvių tarpe aptarinėjami kaip konkurentabiliausi jaunieji „Fast Lap“ debiutantai. Atitinkamai 15-os ir 12-os metų greituoliai iš Šiaulių miesto kėsinsis ne tik į savo klasės, bet ir absoliučios įskaitos geriausius rato įveikimo laikus.

Dalyvių įvairovę galima būtų aptarinėti be paliovos.

Rezultatai bus transliuojami gyvai ekrane organizatoriaus palapinėje. Tokiu principu žiedinių varžybų rezultatus Lietuvoje galėjome stebėti nebent tik per 1000km. lenktynes. O tokie atributai kaip nuolatinis veiksmas, greiti automobiliai, azartiški vairuotojai, muzika, šiltas maistas ir šou patapo neatsiejama „Fast Lap“ dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų