REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienuolikai projektų, kurių tikslas – didinti energijos gamybos efektyvumą, skirtas 57 mln. litų finansavimas, pranešė Ūkio ministerija. Projektai bus įgyvendinti iš dalies finansuojami 2007–2013 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos lėšomis. Didžioji paramos lėšų dalis bus skirta didelio efektyvumo termofikacinių elektrinių, naudojančių iškastinį kurą, statybai.

REKLAMA
REKLAMA

Projektai įgyvendinami pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę „Energijos gamybos efektyvumo didinimas“. Šia priemone siekiama diegti pažangias ir efektyvias energijos gamybos technologijas ir taip padidinti energijos gamybos efektyvumą. Pagal minėtą priemonę remiamos tokios veiklos, kaip termofikacinių elektrinių ir katilinių modernizavimas bei didelio efektyvumo termofikacinių elektrinių statyba.

REKLAMA

Elektros ir šilumos energijos gamyba naudojant bendrą technologinį procesą leis sutaupyti apie 20 proc. kuro, palyginti su elektros ir šilumos gamyba atskiruose energijos gamybos įrenginiuose, taip pat bus sumažintas teršalų išmetimas į atmosferą. Tai ypač svarbu, siekiant racionaliausiu būdu išnaudoti brangstančius energijos išteklius ir taip sumažinti įmonių sąnaudas, kad įmonės galėtų labiau konkuruoti savo produktais vietinėje ir užsienio rinkose.

57 mln. litų iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų bus skirti AB „Alita“, AB „Achema“, VšĮ Kauno medicinos universiteto klinikos, UAB „Putokšnis“, UAB „Gintariškės“, AB „Vernitas“, UAB „ENG“, UAB „BOEN Lietuva“, UAB „Širvintų šiluma“, UAB Šilutės šilumos tinklų ir UAB „Širvintų šiluma“ projektams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų