REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien per Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyrą bus žaidžiamos atsakomosios pusfinalio rungtynės, po kurių paaiškės gegužės 16 dieną vyksiančio finalo dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmuosius pusfinalio mačus nė vienam klubui nepavyko įgyti apčiuopiamo pranašumo, tad šiandien laukiama intrigos atomazgos.

REKLAMA

Nuojauta neapgavo

Pernai iš „A lygos“ iškritusi „Šilutė“ pamaryje priims 2007-ųjų „A lygos“ vicečempionę Marijampolės „Sūduvą“, kuri pirmąjį mačą prieš dvi savaites laimėjo 1:0. LFF taurės pusfinalių išvakarėse „Šilutę“ papildė net 14-a į II lygą pasitraukusio Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkų. Tai nestebina, žinant, kad abu klubus remia Vladimiro Romanovo valdomas „Ūkio bankas“.

„Nežinau, kodėl visi kartoja, kad mūsų naujokai priklauso „Atlantui“. Taip nėra“, - nukirto šilutiškių treneris Svajūnas Česnulis. Tiesa, jis negalėjo garantuoti, kad minėti futbolininkai, nesėkmingai susiklosčius LFF taurės varžyboms, liks jo komandoje: „Liepos mėnesį atsidarys naujas žaidėjų perėjimo langas, tad visko gali būti.“

REKLAMA
REKLAMA

Šilutės ekipą sustiprinęs V.Romanovas tikisi, kad ji pateks į finalą. Jis tikisi, kad ten pateks ir kitas jo valdomas klubas – „Kaunas“. Kalbama, kad už sėkmę šilutiškiams pažadėtos solidžios premijos.

„Mano tikslas rengti komandą mačui, o ne ruošti premijas. Jei laimėsime, gal ir sulauksime paskatinimo“, - sakė S.Česnulis.

Toks varžovų pasistiprinimas nenustebino ir „Sūduvos“ trenerio Gedimino Jarmalavičiaus: „Nuo ankstyvo pavasario Lietuvos futbole vyksta nepaaiškinami dalykai. Seniai nujaučiau, kad „Šilutėje“ kas nors panašaus nutiks. Ir nesuklydau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės komanda „A lygos“ čempionatą pradėjo trimis pergalėmis iš eilės.

„Ši sėkmė futbolininkams pridėjo pasitikėjimo savimi. Per pirmąsias pusfinalio rungtynes neišnaudojome daug progų. Žaidėme geriau nei varžovai, todėl tikimės laimėti ir Šilutėje“, - teigė G.Jarmalavičius.

Traumų nukankinti

Tauragėje santykius aiškinsis „Tauras“ ir po skandalų su LFF net į II lygą pasitraukęs šalies vicečempionas „Kaunas“. Pirmoji dvikova Kaune baigėsi 1:1. Tada neapsieita be skandalų - už abipuses muštynes iš aikštės pašalinti kaunietis Audrius Kšanavičius ir tauragiškis Iulianas Bursucas.

REKLAMA

„Kaunas“ turės ir daugiau nuostolių - prieš kelias dienas komandą paliko gynėjas iš Gruzijos Akaki Chubutija, o per pirmąjį mačą menisko traumą patyręs Kęstutis Ivaškevičius negalės rungtyniauti bent du mėnesius. Po pirmojo susitikimo kauniečių trenerių štabe įvyko permainų - ekipai vadovavusį Eugenijų Riabovą pakeitė su klubo dubleriais dirbęs Saulius Vertelis.

„Pradėti eiti naujas pareigas buvo sunku. Viskas įvyko taip netikėtai, be to, laukia atsakingos rungtynės, - prisipažino S.Vertelis. - Tauragėje bus sunku, nes mums trūksta žaidybinės praktikos, o „Tauras“ sužaidė jau tris mačus „A lygoje“.

REKLAMA

Tiesa, debiutas „A lygoje“ Tauragės komandai kiek apkarto - pralaimėtos visos trejos rungtynės, nepelnyta nė vieno įvarčio.

„Prieš sezoną akcentavome, kad mums svarbiausias - LFF taurės turnyras, tad kovai su „Kaunu“ rengiamės labai atsakingai. O „A lygoje“, manau, dar įsižaisime“, - sakė „Tauro“ žaidžiantysis treneris Eimantas Poderis.

Jis ir dar trys futbolininkai - vartininkas Ernestas Šetkus, saugai Besikas Čigladzė ir Karolis Jasaitis - šiandien į aikštę neišbėgs. „Traumos mus persekioja nuo sezono pradžios. Kaune taip pat žaidėme be kelių pagrindinių žaidėjų, tačiau pasirodėme gerai. Todėl nenusimename“, - drąsinosi E.Poderis.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų