REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos biudžetas sumažės 40 proc.

Latvijos vyriausybė planuoja priimti biudžeto įstatymo pataisas, kurios sumažintų valstybines išlaidas 40 proc. Apie tai „Delfi.lv“ pranešė šalies finansų ministras Einaras Repšė.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo pradžioje dar būdamas tik kandidatu į premjero postą dabartinis Latvijos vyriausybės vadovas Valdis Dombrovskis teigė, kad šalies biudžetą veikiausiai teks mažinti 20 proc.

REKLAMA

Tačiau vėliau vyriausybė nusprendė, kad valstybės išlaidos turi būti apkarpomos žymiai smarkiau. Balandžio 14 dieną E. Repšė teigė, kad valstybės išlaidas teks mažinti 1 mlrd. latų. Ministerijos turėjo parengti keletą planų, kaip sumažinti savo išlaidas 20, 30 ir 40 proc.

Balandžio 21 dieną E. Repšė patvirtino, kad biudžetas turi būti mažinamas 40 proc. Valstybės tarnautojų algos esą bus mažinamos 20 proc.

Valstybės išlaidų mažinimas Latvijai yra būtinas siekiant sumažinti biudžeto deficitą ir gauti likusią Tarptautinio valiutos fondo paskolos dalį. Latvija susitarė dėl 7,5 mlrd. eurų paskolos, tačiau kol kas iš TVF tegavo vos 590 mln. eurų. Likusios paskolos dalies mokėjimas sustabdytas kol Latvija neįvykdys reikalavimų dėl biudžeto deficito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų