REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų krepšinio sezonas panevėžiečiams nebuvo pats sėkmingiausias. Reprezentacinės miesto komandos „Techasas“ krepšininkai nelepino sirgalių pergalėmis, todėl ekipa nepateko ne tik į Lietuvos krepšinio lygos (LKL), bet ir į silpnesne laikomos SEB Baltijos (BBL) Iššūkio taurės atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie „Techaso“ pasirodymą šiemet ir ateities planus kalbėjomės su vyriausiuoju komandos treneriu Aurimu Matulevičimi ir klubo direktoriumi Jonu Poviloniu.



Pritrūko pajėgumo

REKLAMA

2008–2009 metų sezone „Techaso“ krepšinio komanda Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate užėmė 9-ą vietą – 4 pergalės ir 16 pralaimėjimų. SEB Baltijos (BBL) Iššūkio taurės varžybose panevėžiečiai nugalėjo 4 kartus ir patyrė 10 pralaimėjimų, tad buvo septinti ir liko už atkrintamųjų varžybų borto.

– Kaip vertinate šio sezono „Techaso“ pasirodymą? – paklausėme komandos trenerio A.Matulevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

– Labai liūdnai. Priežasčių dėl nesėkmingo sezono yra gana nemažai. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Visų pirma turiu omenyje tai, kad klubas per sezoną neturėjo didelių išlaidų, sezoną baigėme be skolų ir skandalų.



Tiek LKL, tiek SEB Baltijos (BBL) Iššūkio taurės varžybose nepavyko patekti į atkrintamąsias varžybas. Kas lėmė tokius rezultatus?

– Tiek nacionaliniame čempionate, tiek Baltijos lygos varžybose mums pritrūko komandinio fizinio pajėgumo. Nebuvome gerai pasirengę fiziškai, todėl net pusę pralaimėtų rungtynių buvo pralošta iki dešimties taškų. Klubo vadovybė turėtų padaryti išvadas, kad sezonui reikia pradėti rengtis daug anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kas šį sezoną labiausiai nustebino, o kas nuvylė?

– Teko nusivilti kai kuriais žaidėjais, tačiau jų pavardžių neminėsiu. Reikia šiek tiek laiko, kad viskas nurimtų. Negalėčiau sakyti, kad nustebino, tačiau savo žaidimu šiemet nenuvylė Darius Griškėnas, Laimonas Kutra, Tadas Buinauskas, Paulius Dėgenis ir kiti.

Išvyks į JAV



– Sezono pradžioje žaidė net penki legionieriai – amerikiečiai J.J.Tauai, D.Boldsas, Ch.Hillas, Ph.Williamsas ir rusas A.Andrianovas. Sezoną pabaigė tik Rusijos legionierius. Kodėl kiti krepšininkai nepasiliko?

REKLAMA

– J.J.Tauai komandą paliko dėl šeimyninių aplinkybių, o kiti trys amerikiečiai – dėl finansinių sumetimų. Džiaugiuosi, kad sezoną baigė vidurio puolėjas Aleksejus Andrianovas.



– Ar kitą sezoną vadovausite „Techaso“ komandai?

– Su klubo vadovybe apie tai jau šiek tiek kalbėjomės, pasidalinome mintimis, kokios klubo ateities vizijos, ir panašiai. Pastaruosius kelis mėnesius jau rimtai dėliojome kito sezono vaizdą. Galbūt ir liksiu komandoje, tačiau iki galo su klubu dar nesutarta, todėl apsidrausdamas sakau: galimybės likti ar nelikti komandoje yra 50 ir 50.

REKLAMA

– Kurie žaidėjai gins komandos garbę ir kitą sezoną, o su kuriais bus atsisveikinta?

– Komandoje tikrai turėtų likti D.Griškėnas, L.Kutra ir P.Dėgenis. Turbūt žais ir T.Buinauskas, su krepšininku jau yra susitarta žodžiu. O dėl kitų niekas neaišku. Manau, kad komandoje nebeišvysime Laimono Lukoševičiaus, Pauliaus Staškūno. Neaišku dėl kapitono Audriaus Stašaičio.

– Ar kitą sezoną komandoje bus amerikiečių?

– Iš tiesų dar nieko nežinau. Niekada ir neįsivaizdavau, kad būtina mums juos turėti komandoje arba neįmanoma žaisti jų neturint. Kaip matėme šį sezoną, galime žaisti ir be amerikiečių, tačiau turiu pripažinti, kad praktiškai visos pergalės šį sezoną ir buvo pasiektos su jų pagalba. Jie nėra padėties išsigelbėjimas, bet žaidėjų rinkoje finansiškai jie yra prieinamiausi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką veiksite vasarą?

– Netrukus vyksiu į Jungtines Amerikos Valstijas. Planų tikrai daug turiu, visi jie susieti su krepšiniu. Birželio pabaigoje grįšiu į Lietuvą su lietuvių studentų, studijuojančių JAV universitetuose, rinktine. Vyks pasaulio lietuvių žaidynės Vilniuje, esu paskirtas rinktinės vyriausiuoju treneriu. Be to, manęs paprašė vadovauti ir moksleivių, besimokančių už Atlanto, rinktinei. Yra daugybė minčių ir planų, jų kol kas nenorėčiau atskleisti.

Baigė be skolų



– Nuo šių metų sausio 1 dienos buvo padidinti žaidėjų ir trenerių atlyginimų mokesčiai. Ar tai turėjo įtakos komandai?
– paklausėme „Techaso“ klubo direktoriaus Jono Povilonio.

REKLAMA

– Turbūt visi krepšinio sirgaliai pastebėjo, kad „Techase“ nuo Naujųjų metų nebebuvo nė vieno amerikiečio. Taigi turėjo įtakos – ekipą paliko pagrindiniai komandos žaidėjai, susilpnėjo jos branduolys. Dar tas ekonominis sunkmetis, viskas susidėjo į krūvą, ir tai smarkiai atsiliepė ekipos rezultatams.

– Koks buvo šio sezono „Techaso“ komandos biudžetas?

– Klubo biudžetas – daugiau nei pusė milijono litų. Norėčiau pabrėžti, kad esame viena iš nedaugelio Lietuvos komandų, kurioje žaidėjams atlyginimai buvo mokami laiku. Prireikus kai kuriems komandos krepšininkams buvo pervesta pinigų netgi anksčiau, nors daugelyje Lietuvos komandų atlyginimai vėluodavo po kelis mėnesius ir daugiau. Baigėme sezoną be skolų, su visais žaidėjais atsiskaityta. Netgi kai kuriems grąžinome ir pernykštes skolas.

REKLAMA

– Kokios ekipos perspektyvos?

– Šiemetis sezonas mums baigėsi gana anksti, todėl jau dabar pradėjome planuoti kito sezono biudžetą, rinkti komandą. Šiemet miesto politikai mums skyrė gerokai mažesnę sumą, finansiniu sunkmečiu ji mus iš dalies tenkina. Žinoma, tai supykdė kai kuriuos miesto krepšinio veikėjus, tačiau Panevėžyje yra vienintelė reprezentacinė komanda. Padedami miesto Savivaldybės ir rėmėjų tikimės eiti į priekį ir kasmet siekti kuo aukštesnių rezultatų.

– Ko reikia, kad „Techasas“ lygiaverčiai galėtų kovoti su Šiaulių „Šiaulių“ ar Kėdainių „Nevėžio“ komandomis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Bent milijono litų biudžeto. Dabar iš miesto Savivaldybės gauname kiek daugiau nei 200 tūkst. litų. Su kitais pagrindiniais rėmėjais surinksime maždaug tokią pat sumą. Nacionaliniame čempionate sieksime patekti į finalinį aštuntuką ir užimti 5–6 vietą. Toks ir būtų kito sezono tikslas. Kaip seksis formuoti biudžetą tarpsezoniu, parodys laikas. Tačiau kitų klubų biudžetai taip pat bus sumažėję, todėl tikimės patekti į atkrintamąsias varžybas ir ten siekti kuo aukštesnės pozicijos.

Pardavinės abonementus

Šiame sezone Panevėžio komanda negalėjo pasigirti ne tik gerais rezultatais, bet ir žiūrovų palaikymu. Klubo direktoriaus teigimu, kitą sezoną į „Cido“ areną tikimasi pritraukti daugiau krepšinio sirgalių.

REKLAMA

„Planuojame vasarą pradėti platinti abonementus, juos turint bus galima stebėti visas „Techaso“ komandos namų rungtynes ne tik LKL čempionate, bet ir SEB Baltijos (BBL) varžybose. Abonementas kainuos tik 60 litų, o jį nusipirkęs krepšinio gerbėjas per sezoną galės pažiūrėti 17–22 rungtynes.

Taigi bilietas vidutiniškai kainuos tik tris litus, tačiau ši akcija bus tęsiama iki rugsėjo pradžios. Tikimės parduoti apie tūkstantį abonementų, kad į kiekvienas varžybas komandos palaikyti ateitų tūkstantis žiūrovų“, – pasakojo J.Povilonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų