REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Cheney teigia, kad brutalus įtariamų teroristų tardymas buvo sėkmingas

Buvęs JAV viceprezidentas Dickas Cheney paragino išslaptinti visu dokumentus, kurie esą įrodytų, jog JAV taikytos brutalios tardymo technikos, tarp kurių buvo ir taip vadinamas simuliuojamas skendimas, buvo itin efektyvios ir davė daug vaisių.

REKLAMA
REKLAMA

Nemaža dalis pasaulio valstybių yra įsitikinusios, kad JAV taikytos tardymo technikos yra ne kas kita kaip elementariausias kankinimas.

REKLAMA

D. Cheney, duodamas interviu „Fox News“, teigė jau parašęs oficialų kreipimąsi į CŽV, kurios paprašė išsplaptinti visus su tardymais susijusius dokumentus. D. Cheney teigia besistengiąs įrodyti, kad George'o W. Busho administracijos patvirtintos tardymo technikos, kurias neseniai uždraudė naujasis prezidentas Barackas Obama, buvo itin efektyvios.

Šių dokumentų išslaptinimas, D. Cheney teigimu, leistų visuomenėje sukelti „sąžiningus debatus“.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs JAV viceprezidentas taip pat užsipuolė B. Obamą dėl to, kad šis nusprendė atsiprašyti už JAV veiksmus, kurie esą pakenkė šalies įvaizdžiui tarptautinėje bendruomenėje. D. Cheney teigia esąs nepatenkintas dėl to, kad B. Obamos administracija paviešino tik atmintines, kuriose detalizuojami tardymo metodai, tačiau nusprendė nepaviešinti šių tardymo metodų sėkmę įrodančių atmintinių.

„Kadangi JAV prisiima didžiąją dalį lyderystės pasaulyje, tai aš nemanau, kad mes turime dėl ko atsiprašinėti“ - teigė D. Cheney. Jis paragino B. Obamą nepadaryti klaidos ir, veikiant tarptautinėje erdvėje, visą laiką ieškoti skirtumo tarp gerų ir blogų vaikinų, tarp tų kurie tiki demokratija, yra JAV draugai ir sąjungininkai ir tų, kurie tokiais nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų