REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medicinos bankas pranešė pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbęs 424 tūkst. litų netikrinto grynojo pelno, palyginti su 2,57 mln. litų per atitinkamą 2008 metų laikotarpį. Banko turtas išaugo 2,8 proc. – iki 753,99 mln. litų, palyginti su 733,22 mln. litų praėjusių metų kovo pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Sudėtinga šalies ekonominė situacija neišvengiamai daro įtaką bankų veiklai ir atsispindi jų finansiniuose rezultatuose, – banko pranešime cituojamas Kęstutis Olšauskas, Medicinos banko administracijos vadovas. – Tačiau džiaugiamės, kad sugebėjome išsaugoti klientų pasitikėjimą, o tai viena svarbiausių sąlygų norint sėkmingai įveikti sunkmetį.“

REKLAMA

Pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, klientų indėliai banke ūgtelėjo 11,9 proc. – iki 523,59 mln. litų, palyginti su 468,13 mln. litų. Per pirmuosius tris metų mėnesius banke atidarytos 1167 naujos sąskaitos, t. y. beveik dukart daugiau nei per atitinkamą 2008 m. laikotarpį. Indėlininkų skaičius nuo metų  pradžios išaugo daugiau nei 6 proc., o verslo klientų – 4 proc. Klientams suteiktų paskolų portfelis tuo pačiu laikotarpiu sumažėjo 4,5 proc. – iki 465,82 mln. litų, palyginti su 487,76 mln. litų 2008 metų kovo pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsitikrinome papildomų finansinių išteklių smulkioms ir vidutinėms įmonėms kredituoti ir jau ateinantį ketvirtį galėsime papildomai suteikti paskolų“, – sakė K. Olšauskas.

Balandžio pradžioje Medicinos bankas laimėjo Ūkio ministerijos ir bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) skelbtą konkursą suteikti smulkiajam verslui iki 2 mln. litų paskolų iš Lietuvos valstybės biudžeto asignavimų. Bankas į šią programą papildomai investuos 16 proc. savo lėšų. Jau dabar registruotos ir pagrindinę veiklą Lietuvoje vykdančios labai mažos, mažos ir vidutinės verslo įmonės gali kreiptis į banką dėl kreditų investicijoms arba apyvartiniam kapitalui finansuoti. Vienam paskolos gavėjui gali būti suteikta iki 175 tūkst.  litų paskola. Pirmus dvejus metus numatoma maksimali pinigų skolinimo kaina – ne daugiau kaip 5,6 proc.

Vasarį Medicinos bankas pasirašė sutartį su Vokietijos Kreditanstalt für Wiederaufbau (toliau – KfW) ir Europos tarybos vystymo banku (CEB) dėl 10,36 mln. litų kredito linijos labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuoti. Pagal ES paramos Parengiamąjį veiksmų planą gautos KfW fondo lėšos skirtos finansuoti Lietuvoje įgyvendinamus projektus suteikiant kreditų ūkininkams ir žemės ūkio įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų