REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai nepavyko išspręsti energetinių konfliktų su Rusija, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka prabilo apie norą mokytis iš Europos Sąjungos ir siekti glaudesnio ekonominio bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos verslas diktatoriaus pažadais nepatikėjo, tačiau viliasi, kad, Baltarusijai priverstinai gręžiantis į Europą, sąlygos dirbti kaimyninėje šalyje pagerės, rašo dienraštis "Verslo žinios".

REKLAMA

"Rusijai varžant Baltarusiją, Baltijos šalys, o ypač Lietuva, jai tampa ypač naudingos - tai ir galimas apsirūpinimo nafta kelias, ir eksporto arterija per uostus. Iš naudos ir atsiranda draugiškumas, o tai geras ženklas Lietuvos verslui", - sakė tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų kompanijos "Colliers International" Konsultavimo ir vertinimo departamento direktorius Mindaugas Kulbokas.

Tačiau suvaržymų verslui Baltarusijoje netrūksta, todėl lietuviškos bendrovės su baime žengia į kaimyninę šalį, o vežėjai automobiliais, atrodytų, patogiausią ir trumpiausią kelią į Rusiją aplenkia didžiausiu lanku.

Dėl neprognozuojamos rizikos eiti į Baltarusiją nedrįsta ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros bendrovės.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų