REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Kauno „Žalgirio“ legionieriaus Tanokos Beardo karjera pasiekė saulėlydį. Vienas Tartu „Rock“ ekipos lyderių neslepia, jog jo karjeros dienos jau suskaičiuotos.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, amerikietis dar nenuleidžia rankų ir ruošiasi svarbiausioms šio sezono kovoms - SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) finalo ketverto varžyboms bei Estijos čempionatui.

REKLAMA

Duodamas interviu krepšinio naujienų portalui eurobasket.com, T.Beardas pasakojo apie savo karjerą, ateitį bei žaidimą Estijoje.

- Tanoka, kaip vertini pastarąjį sezoną?

- Sezoną vertinu sėkmingai. Man pavyko vėl pamilti krepšinį, susigrąžinti aistrą žaidimui. Taip pat džiugu, jog „Rock“ komandoje atlieku svarbų vaidmenį. Šie metai man kaip iššūkis. Atvykdamas į Tartu to ir norėjau.

- Kaip vertini „Rock“ komandos žaidimą?

- Turime jauną ir labai talentingą komandą, tačiau mums trūksta patirties. Tiesa, galime pateikti netikėtumų.

REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl vasarą nusprendei apsivilkti Tartu ekipos marškinėlius?

- Kaip ir minėjau, norėjau priimti iššūkį ir vėl patirtį tą žaidimo aistrą, kurią vienu metu jau buvau praradęs.

- Kaip vertini Estijos krepšinio lygos pajėgumą?

- Manau, jog Estijos krepšinio čempionatas yra labai naudingas jauniems žaidėjams, kurie dar tik pradeda savo karjerą. Tiesa, Estijos lygoje netrūksta įdomių kovų bei intrigos.

- Artėja SEB BBL finalo ketverto varžybos. Kokios tavo prognozės?

- Nenoriu spėlioti, bet galiu patikinti, jog krepšinio aistruoliai pamatys aukšto lygio reginį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- SEB BBL finalo ketverto pusfinalyje „Rock“ krepšininkų laukia „Žalgirio“ barjeras. Ar pasiruošėte šioms rungtynėms? Galbūt susilauksi išskirtinio žalgiriečių dėmesio?

- Neabejoju, jog jie prieš mane parengė žaidimo planą. Kad ir kaip būtų, stengsimės pasirodyti kuo geriau ir patekti į turnyro finalą.

- Praėjusiame sezone „Rock“ suklupo Europos Iššūkio taurės turnyro finalo ketverto pusfinalyje bei SEB BBL ketvirtfinalyje. Galbūt esi tas žaidėjas, kuris gali patempti Tartu komandą tada, kada labiausiai to reikia?

REKLAMA

- Būdamas tokio amžiaus supratau, jog apie save per gerai galvoti negalima. Aš tiesiog džiaugiuosi galimybe žaisti, nes žinau, jog mano karjeros dienos jau suskaičiuotos.

- Kaip galėtum palyginti savo žaidimą karjeros pradžioje ir dabar?

- Karjeros pradžioje buvau labai emocingas ir savo žaidimą grindžiau fiziniais sugebėjimais. Antrojoje savo karjeros pusėje naudojausi savo patirtimi, nes nebebuvau toks atletiškas.



- Kuo Rytų Europos krepšinis skiriasi nuo Vakarų?

- Rytų europiečiai pasižymi snaiperiškais sugebėjimais bei apgalvotu žaidimu. Tuo tarpu Vakarų europiečiai yra atletiškesni.

- Ką ketini veikti ateityje?

- Nesiruošiu skirtis su krepšiniu. Savo tėvynėje ketinu padėti tobulėti jauniems žaidėjams, patarti jiems priimti geriausius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų