REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Lietuvoje įvyko iki šiol precedento neturėjusi aplinkos tvarkymo ir šiukšlių rinkimo akcija „Darom 2009“, kurios metu  šalies miestuose ir kaimuose, vaizdingiausiuose gamtos kampeliuose, vandens telkinių pakrantėse, regioniniuose parkuose ir atokesnėse teritorijos buvo renkamos šiukšlės.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žmonės parodė didelį entuziazmą apsišvarinti ir akcijoje aktyviai dalyvavo tiek iš anksto užsiregistravę tiek ir  nesiregistravę šalies gyventojai, kurie savo iniciatyva tvarkė savo gyvenviečių ir gyvenamųjų  rajonų aplinką.

REKLAMA

Pasak aplinkos ministro Gedimino Kazlausko, tokia žmonių iniciatyva iš tiesų labai džiugina - savanoriškai atliktas darbas, kurį būtų tekę atlikti miestų ir rajonų savivaldybėms, kelius prižiūrinčioms įmonėms, miškininkams ir kitoms atsakingoms institucijoms, tačiau kilo ir problemų, kurias reikia padėti akcijos organizatoriams išspręsti – po akcijos liko daug surinktų, bet  neišvežtų šiukšlių.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas kreipiasi į regionų aplinkos apsaugos departamentus ir miestų ir rajonų savivaldybes, kad akcijos organizatoriams būtų suteikta reikalinga pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašau regionų aplinkos apsaugos departamentus patikrinti, ar Jūsų kontroliuojamoje teritorijoje yra išvežtos visos akcijos metu surinktos atliekos. Žmonių atliktas darbas negali nueiti veltui, o visuomenės geranoriškumas ir pilietiškumas negali būti diskredituotas“, - teigia aplinkos ministras.

Aplinkos ministras taip pat prašo miestų ir rajonų savivaldybes pačioms imtis iniciatyvos išvežti nepažymėtose vietose surinktas komunalines atliekas ir pasirūpinti, kad kuo skubiau į aikšteles būtų priimtos didelių gabaritų  atliekos ir senos padangos,  kol jas bus galima išvežti perdirbti ar kitaip panaudoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų