REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antirasistinė konferencija Ženevoje suskaldė tarptautinę bendruomenę

Izraelis iš Šveicarijos atšaukė savo ambasadorių, skelbia BBC. Tokio žingsnio Izraelis griebėsi protestuodamas prieš Ženevos mieste vykstančią antirasizmo konferenciją, kurioje dalyvauja ir Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, kadaise pareiškęs, jog Holokaustas tėra mitas.

REKLAMA
REKLAMA

Šią konferenciją boikotuoti nusprendė JAV, Australija ir Vokietija, tačiau Prancūzija ir Didžioji Britanija visgi nusprendė nusiųsti savo atstovus. Jungtinių Tautų vadovas Ban Ki-moonas išreiškė savo nusivylimą dėl boikotą paskelbusių šalių elgesio.

REKLAMA

BBC skelbia, kad Izraelio politikus itin papiktino Šveicarijos prezidento Hanso-Rudolfo Merzo susitikimas su M. Ahmadinejadu. Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu teigia, kad šalies Užsienios reikalų ministerijai vadovaujantis radikalas Avigdoras Liebermanas nusprendė konsultacijoms iš Berno atšaukti ten reziduojantį ambasadorių Ilaną Elgarą.

Ženevoje vykstanti antirasizmo konferencija sutampa su Holokausto atminimo diena.

„Per Holokaustą buvo nužudyti 6 mln. mūsų žmonių. Kol mes juos prisimename, Šveicarijoje dalyviai renkasi į konferenciją, kuri turėtų būti nukreipta prieš rasizmą. Jos garbės svečias yra rasistas, Holokausto neigėjas, neslepiantis siekio ištrinti Izraelį nuo žemės paviršiaus“ - savo pasipiktinimą dėl M. Ahmadinejado dalyvavimo konferencijoje reiškė B. Netanyahu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų