REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ypatingai malonus džiazo vakaras

Lietuvos džiazo federacija trečiadienio vakarą kviečia į projekto  „Original and Not“ koncertą klube „Havana Social Club“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam projektui susibūrė trys džiazmenai – Juozas Kuraitis – saksofonai, Eugenijus Kanevičius – kontrabosas ir Darius Rudis – mušamieji. Jie žada ypatingai malonų vakarą. Originalus tai džiazas ar ne – nuspręsite Jūs.

REKLAMA

„Original and Not“ projektas susikūręs specialiai balandžio 22-osios dienos koncertui Havanos klube. Tai projektas atliekantis šiuolaikinio džiazo kompozicijas, sukurtas žinomų pasaulio džiazo kompozitorių, bei originalias savo kompozicijas. Muzikantų tikslas yra vienintelis – malonumas visiems! Tiek klausytojams, tiek muzikantams...

Eugenijus Kanevičius – vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką – nuo radikalaus free iki melodingo mainstream. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis ir kontrabosą, ir bosinę gitarą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje Eugenijus Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių džiazmenais. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunas sparčiai progresuojantis būgnininkas Darius Rudis išsiskiria meistriškumu ir universalumu. Jautrus akompaniatorius, grojantis nuo flamenko ir latin (su grupe "El Quadro") iki moderniojo džiazo (su Artūro Anusausko ansambliu) bei fusion (su "Jazz Brothers").

Juozas Kuraitis- tai jaunosios kartos lietuvių saksofonininkas sugebantis atlikti ypatingai skirtingą muziką nuo mainstream, free, pop džiazo iki latin, tango bei klasikinės muzikos. Šiuo metu jis taip pat labai sparčiai progresuojantis muzikas, visa savo laisvą laiką skiriantis saksofonui.

„Original And Not“ projektą galėsite išgirsti balandžio 22 d. Lietuvos džiazo federacijos pristatomame koncerte Vilniuje „Havana Social Club“. Koncerto pradžia - 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų