REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planuojant naikinti šalies apskričių viršininkų administracijas, Vyriausybės atstovų apskrityse tarnybos, anot vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, išliks.

REKLAMA
REKLAMA

Šių tarnybų pagrindinė misija - revizuoti savivaldybių darbą, tikrinti ir, reikalui esant, perspėti apie įstatymams prieštaraujančius politikų sprendimus.

REKLAMA

"Yra minčių praplėsti Vyriausybės atstovų tarnybų kontrolės funkcijas, tačiau tam reikėtų keisti Konstituciją, o šis procesas - ilgas bei sudėtingas. Minėtos tarnybos galėtų ne tik savivaldybių darbą tikrinti, bet ir perimti kai kurias kontrolės funkcijas iš apskričių viršininkų administracijų", - sakė ministras.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė mūsų dienraščiui teigė, kad planai dėl kontrolės funkcijų praplėtimo yra brendę ir anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu įtraukta į darbo grupę, kuri svarsto veiklos barus. Ministrų kabinetas mūsų ataskaitas norėtų matyti kitokios formos. Kalbama ne tik apie įstatymams neatitinkančių, bet ir neracionalių, neefektyvių sprendimų vertinimą. Tačiau perduodant naujas funkcijas būtina sukurti ir naujus etatus, skirti papildomą finansavimą", - tikino ji.

Pasak K. Vintilaitės, šiuo metu jos vadovaujamoje tarnyboje yra 6 etatai. Specialistams tenka tikrinti 7 Klaipėdos apskrities savivaldybių darbą.

"Per pusmetį tenka peržiūrėti arti 1 tūkst. 400 savivaldybių tarybų sprendimų projektų ir apie 8 tūkst. savivaldybių administracijų direktorių įsakymų. Per pusmetį jau buvo išsiųsta apie 100 reagavimo į įstatymų nepaisymą aktų", - vardijo valstybės tarnautoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei politikai ryžtųsi suteikti daugiau galių Vyriausybės atstovų institucijoms, šios tikrintų ne tik savivaldybių darbą, bet ir privačių ūkio subjektų veiklą: pavyzdžiui, teritorijų planavimo, statybų srityse.

K. Vintilaitė pripažino, kad panaikinus apskričių viršininkų administracijas dirbti būtų sunkiau.

"Mes dabar gauname informaciją, bendradarbiaujame. Ypač daug pagalbos reikia dėl žemės klausimų", - sakė ji.

R. Palaitis yra minėjęs, kad apskričių viršininkų administracijos turėtų būti panaikintos iki kitų metų liepos mėnesio.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų