REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržoje bendra apyvarta dėl vieno tiesioginio sandorio buvo net 2,95 mln. litų, pranešė investicinis bankas „Finasta“. Tačiau atmetus 1,47 mln. litų dėl Ūkio banko akcijų sudarytą tiesioginį sandorį, perleistų vertybinių popierių apimtis sumažėja kone perpus. Sudaryti 598 sandoriai tik patvirtina, kad aktyvumas biržoje buvo nedidelis. Paskelbusios pranešimą apie pirmo ketvirčio rezultatus „Lifosos“ vertybinių popierių kaina sumenko net 14,55 proc. iki 21,62 lito. Neigiamas ketvirčio rezultatas paskatino pardavėjus, kurie šios bendrovės akcijų pardavė už 249 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

NASDAQ OMX Rygos biržoje investuotojai labiausiai domėjosi „Grindeks“ vertybiniais popieriais, kurių perleista už 6,8 tūkst. latų, o tai sudaro apie pusę biržoje pasiektos apyvartos. Šios kompanijos akcijų kaina išaugo 0,96 proc. iki 2,11 lato.

NASDAQ OMX Talino biržoje pastaruoju metu investuotojų aktyvumas yra išaugęs. Labiausiai investuotojus domina bendrovės „Tallink Grupp“ ir „Estonian Telecom A“. Didele apyvarta ir nemažu teigiamu kainos pokyčiu, 5,83 proc. iki 4,90 euro, pasižymėjo „Estonian Telecom A“ vertybiniai popieriai, kurių suprekiauta už 261 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų