REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įstaigos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) projektų rengėjai, kuriems už atliktus darbus dar nesumokėta, prakalbo apie galimybę pinigus atgauti per teismus.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu dienraščiui "Lietuvos rytas" Rolandas Kvietkauskas patvirtino, jog kai kurie projektų vykdytojai pranešė apie tokius ketinimus.

REKLAMA

Į klausimą, ar nebus paralyžiuota visa VEKS programa, jei projektų autoriai įstaigą ir ministeriją apskųstų teismui, R.Kvietkauskas sakė, jog "apie tai kai kurie projektų vykdytojai mums jau pranešė".

Apie tai, kad tokiu atveju gali būti areštuota VEKS sąskaita ir visa programa apskritai sustotų, jis sakė informavęs ministeriją bei VEKS priežiūros komisiją, kuriai vadovauja Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

Paklaustas, kodėl su projektų rengėjais neatsiskaityta, R.Kvietkauskas tvirtino, jog Kultūros ministerija suabejojo, ar pinigų skyrimas tiems projektams, kurie jau įgyvendinti, atitinka visas procedūras.

REKLAMA
REKLAMA

"Todėl pinigai ir nesumokėti. Manome, jog sprendimai skirti pinigus projektams buvo tinkami ir bandysime su ministerija rasti bendrą kalbą", - sakė VEKS vadovas.

2009 metais VEKS programai iš nacionalinio biudžeto skirta 25 mln. litų. Vilniaus savivaldybės biudžete VEKS numatyta per 5 mln. litų.

Vilnius - vienas pirmųjų iš Rytų Europos ir Baltijos valstybių sostinių, gavusių prestižiniu laikomą Europos kultūros sostinės statusą. Šį statusą 2005 m. suteikė Europos Taryba. Europos kultūros sostine Vilnius 2009-aisiais tapo kartu su Austrijos miestu Lincu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų