REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taupymo vajaus apimta Klaipėdos miesto savivaldybė pagrindinėse magistralinėse gatvėse nurodė atjungti kas antrą šviestuvą. Darbai vakar jau pradėti Liepojos plente, Šiaurės prospekte, Minijos gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Mieste elektros energijos sunaudojimas gatvių apšvietimo sąskaita bus sumažintas trečdaliu. Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius metų pradžioje dar vylėsi, kad žibintų atjunginėti neteks, tačiau iš bendrovės VST gavo kategorišką atsakymą - nuolaidų nebus.

REKLAMA

"Anksčiau, kai bendrovė priklausė Ūkio ministerijai, savivaldybės gaudavo 30 procentų nuolaidą. Tačiau miestas tikrai neužges, tik šiek tiek pablogės jo apšvietimas", - guodė politikas.

Policininkų nedaugės

Labiausiai dėl šešėliuose paskęsiančios Klaipėdos nerimauja policijos pareigūnai, kurie lėšų papildomam patruliavimui tamsiomis gatvėmis neturi.

"Tai tik padės nusikaltėliams atlikti savo juodus darbus. Patrulių nepadaugės, teks suktis su tomis pačiomis pajėgomis, nes už naktinį darbą reikia mokėti viršvalandžius, o pinigų tam nėra. Žinoma, negera situacija, bet suprantame ekonominę padėtį", - sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovas spaudai Albinas Strumyla.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas tikino, kad yra vienintelė išeitis - atlikti šviečiamąjį darbą ir raginti gyventojus nevaikščioti tamsiomis gatvėmis.

Klaipėda gali guosti bent tuo, kad Kretingoje - dar gūdesni "viduramžiai". Čia jau keletą mėnesių taupymo vardan gatvėse žibintai išjungiami vidurnaktį, o įjungiami 5 val. ryte. Apšviesta visą naktį lieka tik miesto Rotušės aikštė ir Vilniaus gatvės dalis.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK Kretingos rajono PK viršininko pavaduotojo Andriaus Grabio, dėl tamsos ženklaus kriminogeninės padėties pablogėjimo nepastebėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Žinoma, naktį mieste yra tamsu, nesaugu, todėl pastebėjome, kad tamsiuoju paros metu sumažėjo žmonių judėjimas. Didesnių patrulių pajėgų nenaudojame, nes nėra pinigų", - sakė pareigūnas.

Pirmą kartą

Klaipėdos mieste išjungus kas antrą žibintą siekiama sutaupyti apie 700 tūkst. litų. Valdžios teigimu, kol kas kiemų apšvietimas nebus liečiamas, parkų - taip pat. Tačiau netolimoje ateityje gali tekti dar labiau taupyti elektrą, žibintus uždegti valanda vėliau, o išjungti - valanda anksčiau.

UAB "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius "Vakarų ekspresui" teigė, kad tokios "akcijos" mieste dar nėra buvę.

REKLAMA

"Apšvietimas atjungiamas šiaurinėje ir pietinėje miesto dalyse tose gatvėse, kur taupymo efektas būtų didesnis, o žala padaroma mažesnė. Žibintai neliečiami ties pėsčiųjų perėjomis, stotelėmis, sankryžomis", - sakė jis.

Artimiausiu metu mažiau apšviestas taps Šiaurės prospektas, Kretingos, Minijos, Petro Lideikio gatvės, Taikos, Statybininkų, Jūrininkų, Baltijos prospektai, Šilutės plentas.

A. Laurinavičiaus teigimu, visus darbus planuojama atlikti mažiausiai per tris savaites.

Šiais metais gatvių apšvietimo elektros energijai skirta apie 2,475 mln. litų - 225 tūkst. litų mažiau nei pernai.

REKLAMA

Beje, vakar Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad taupymo sumetimais pailgėjus šviesiam paros laikotarpiui jau artimiausiu metu bus išjungtas apšvietimas įvairiuose valstybinės reikšmės kelių ruožuose. Tačiau ir toliau bus apšviestos nedidelės atkarpos ties pėsčiųjų perėjomis ir kitomis vietomis, ypač pavojingomis eismo saugumo požiūriu.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų