REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lietuvoje prasideda prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį 11 val. 30 min. Seimo konferencijų salėje kandidatams įteiks pažymėjimus, planuojama, kad šie pasirašys deklaraciją dėl sąžiningos ir skaidrios rinkimų kovos.

REKLAMA
REKLAMA

VRK kandidatais įregistravo septynis asmenis. Tai: savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos kandidatė Loreta Graužinienė, Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius, partijos "Tvarka ir teisingumas" kandidatas Valentinas Mazuronis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, savarankiškai rinkimuose dalyvaujantys atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas bei buvusi Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė.

REKLAMA

Nuo oficialaus kandidatų į prezidentus sąrašo paskelbimo prasideda prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Per šį laikotarpį kandidatams suteikiama teisė nemokamai agituoti per radiją ir TV, agitacinės laidos apmokamos valstybės biudžeto lėšomis.

Kandidatams į prezidentus suteikiamos vienodos galimybės nemokamai dalyvauti nacionalinių radijo ir televizijos kanalų rengiamose specialiose rinkimų agitacijai skirtose laidose. Šių laidų rengimo taisykles tvirtina, konkrečią laidų apimtį ir trukmę nustato VRK, suderinusi su radijo ir televizijos kanalų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatai, kaip ir per praėjusius Seimo rinkimus rudenį, agitacijai per radiją ir TV negali naudoti vaidybinių klipų.

Nuo balandžio 17 d. iš gatvių turėtų dingti iki šiol ant pastatų, reklamos stendų kabėję dideli politikų plakatai. Įstatymai numato, kad agitacijos laikotarpiu draudžiama įrengti ir skleisti politinę reklamą ant statinių, kuriuose veikia valstybės valdžios, teisėsaugos, kitos valstybės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos, ant transporto priemonių ir viešajame transporte, šalikelėse ir visose vietose, nepatvirtintose apygardos rinkimų komisijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų agitacijos laikas baigiasi likus 30 valandų iki rinkimų pradžios. Agituoti draudžiama ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos. Tuo metu negali būti ir jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido VRK) balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų