REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija Lietuvos tūkstantmečiui skirtą tinklapį www.lietuva1000.lt nori iš viešosios įstaigos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) perduoti Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijai.

REKLAMA
REKLAMA

Šis klausimas trečiadienį buvo įtrauktas į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę. Lydinčiuose dokumentuose yra ir VEKS, kuriai šiuo metu pavesta koordinuoti minėtą svetainę, ir Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos pritarimai tokiems mainams, tačiau sprendimui posėdyje pasipriešino finansų ministras Algirdas Šemeta, pastebėjęs, kad tinklapio priežiūrai numatomas lėšų poreikis - 100 tūkst. litų - nebuvo suderintas su Finansų ministerija.

REKLAMA

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis savo ruožtu aiškino, kad Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcija resursų turės rasti iš jai jau skiriamo finansavimo.

VEKS pažymi, kad šiuo metu "portalas yra sukurtas, tačiau lėšų užbaigti darbus bei finansuoti portalo administravimo paslaugas nėra numatyta". Lėšų poreikis 2009 metams esą siekia 20 tūkst. 862 litus už portalo sukūrimą ir iki 130 tūkst. litų už portalo administravimą bei priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės Žinių visuomenės departamento Švietimo, mokslo ir kultūros skyriaus patarėja Giedrė Diburytė BNS aiškino, kad VEKS nurodomas lėšų poreikis yra maksimalus, realiai tikimasi peržiūrint Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos resursų rasti apie 100 tūkst. ir svetainę "paleisti" sumažintos apimties - tekstus versti į mažiau, nei planuota, kalbų ir pan.

Posėdyje A.Šemeta siūlė nukelti klausimą ir suderinti jį su Finansų ministerija, tačiau Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis aiškino, kad to daryti negalima dėl jau įpusėjusio ketvirto jubiliejinių metų mėnesio - esą jau ir taip vėluojama.

Sprendimui posėdyje pritarta su išlyga, kad iki pasirašymo jis dar turės būti suderintas su Finansų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų