REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vyksiančios Lietuvos švarinimo akcijos "Darom 2009" organizatoriai tikisi, kad akcijos metu visoje šalyje bus surinkta iki 6 tūkst. tonų šiukšlių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "Darom'09" organizatorės Agnės Belickaitės, taip pat viliamasi, jog gamtą tvarkyti visuose 60 rajonų susirinks apie 30 tūkst. žmonių. Šiuo metu jau užsiregistravo apie 20 tūkst. savanorių. Šeštadienio rytą jie rinksis į darom09.lt tinklapyje esančiame žemėlapyje pažymėtas vietas.

REKLAMA

Tinklapyje taip pat skelbiama nuoroda į interaktyvų telekomunikacijų bendrovės "Bitė" sukurtą "žaliąjį žemėlapį", kuriame internetu arba mobiliuoju telefonu galima žymėti tvarkytinas ir jau išvalytas vietas. Tai, pasak rengėjų, padės rinkti informaciją, kur labiausiai užteršta, diskutuoti apie konkrečių vietų sutvarkymą.

Organizatoriai ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje žadėjo aprūpinti akcijos dalyvius visomis aplinkos tvarkymui reikalingomis priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Prisidėti prie visuotinio šalies tvarkymo ir pakviesti draugų žadėjo aktorius Audrius Bružas.

"Aktyviai užsiimu improvizacijomis teatre, kur vienas pagrindinių principų - ne atidėlioti, o daryti čia ir dabar, ne sėdėti ant kėdės, o eiti į sceną. Čia irgi tas pats principas - ne galvoti, kad kažkas padarys, o daryti čia ir dabar", - kalbėjo aktorius, tvirtindamas, kad pats rūšiuoja atliekas.

Akcija rengiama jau antrus metus. Pernai joje dalyvavo apie 5 tūkst. lietuvių, o Estijoje ir Latvijoje - po 50 tūkst. žmonių. Pasak organizatorių, Estijoje buvo surinkta 10 tūkst. tonų šiukšlių arba po beveik 10 kilogramų vienam statistiniam Estijos gyventojui arba 200 kilogramų vienam akcijos dalyviui.

A.Belickaitės teigimu, akciją Lietuvoje ketinama rengti kasmet iki tol, kol piliečiai taps pakankamai sąmoningi švarios gamtos ir sveikos gyvensenos atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų