REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausių arijų ir tango sukūry

„Klaipėdos muzikos pavasaris“ ir kalendorinis pavasaris jau įpusėjo.

Balandžio 18 dieną, šeštadienį, 19 valandą  nuskambės pats didingiausias festivalio koncertas “Gražiausių arijų ir tango sukūry”. Klaipėdos koncertų salės klausytojus džiugins Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam jau dvidešimt metų vadovauja Maestro Gintaras Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesiog negali atsistebėti šio žmogaus energija ir ypatingu veiklumu. Net pats dirigentas viename interviú pripažino, jog darbas užima labai svarbią vietą jo gyvenime. “Jis tikrai yra nuostabus. Jei kas nors tikrai pavyksta, patiri labai gilią kūrybinę satisfakciją. O kūrybinis džiaugsmas yra vienas iš pačių didžiausių džiaugsmų žmogaus patirtyje.”

REKLAMA

Tobulas skambesys, harmonija profesionaliąja prasme yra kiekvienos G. Rinkevičiaus dienos skausmas. „Nes turiu pasiekti, kad taip ir įvyktų, kad būtų gražu, įtikinama, įprasminta.“

Tobula garsų harmonija skleisis ir šiame pavasariškame koncerte, kuriame su LVSO dainuos išskirtinės pagarbos verta Lietuvos operos primadona Irena Milkevičiūtė (sopranas) ir populiarumo metą išgyvenantis, nuostabiu balsu ir talentu apdovanotas Edmundas Seilius (tenoras). Klausytojai kviečiami pajusti ir išgyventi didijį muzikos stebuklą, kai iš sielos gelmių skindančių balso virpesiuose darniai susijungs I. Mikevičiūtės patirtis, profesionalumas ir E. Seiliaus meilė bei atsakomybė savo profesijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visad atiduodu visą save dainuodama“, - sako I. Mikevičiūtė. „Esu tikra, kad aktorius, dainininkas skleidžia gėrį, blogiui nėra vietos. Kai save gali išreikšti per balsą, per nuostabią muziką, tuomet ir pasiekiama ta gili emocinė būsena.“



Operos primadona Irena Milkevičiūtė (M. Raškovskio nuotr.)

I. Milkevičiūtė moko vokalo paslapčių Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurią prieš penkerius metus baigė E. Seilius. Dar pastudijavęs ir pasitobulinęs užsienyje, padainavęs Reino nacionalinėje operoje Prancūzijoje jis grįžo į gimtinę ir užsidegė idėja šviesti lietuvių klausytojus. Dideles tautiečių simpatijas dainininkas pelnė puikiu pasirodymu LTV konkurse „Triumfo arka“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edmundas pastebėjo, kad „Prancūzijoje daugelyje koncertų artistai gyvai bendrauja su publika – jie yra šiltesni, artimesni paprastiems žmonėms už lietuvius. Man atrodo, kad prancūzai net muzikos klausosi kitaip. Pas mus visiems brukte brukamos per tris dienas iškeptos žvaigždės, žmonės nemoka atsirinkti grūdų nuo pelų. Norisi ko nors imtis, kad ir lietuviai kitaip imtų žvelgti į muziką.“



Tenoras Edmundas Seilius(M. Raškovskio nuotr.)

Pirmojoje koncerto dalyje viešpataus balso grožis, skambant žinomų ir pamėgtų Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Piotro Čaikovskio, Gaetano Donizzeti operų arijų bei duetų interpretacijoms. Antroji dalis įtrauks klausytojus į aistringą simfoninių tango sūkūrį. LVSO atlikime klausysimės kūrinių, kuriuos parašė Astoras Piazolla, Gerardo Matos Rodrigues, Alexandras Zacepinas, Jerzy Petersburgskis,  Isaakas Dunajevskis, Jacobas Gade, Artūrs Maskats. Išskyrus pastarojo, visų kitų tango simfonines aranžuotes padarė klaipėdietis Rimantas Giedraitis.  

REKLAMA

„Gražiausių arijų ir tango sukūry“ užlies nuostabiomis melodijomis, svaigins veržliais ritmais, ir mūsų širdyse rezonuos pavasario alsavimas.

Balandžio 18 diena, šeštadienis, 19 val.

„Gražiausių arijų ir tango sukūry“

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Meno vadovas ir vyr. dirigentas – Gintaras Rinkevičius

Solistai – Irena Milkevičiūtė (sopranas), Edmundas Seilius (tenoras)

Programoje: Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Piotr Čaikovskij, Gaetano Donizzeti, Astor Piazolla, Gerardo Matos

Rodrigues, Alexandr Zacepin, Jerzy Petersburgskij,  Isaak Dunajevskij, Jacob Gade, Artūrs Maskats

Bilietai –   50, 70, 100 Lt, studentams, moksleiviams, senjorams – 20 % nuolaida

Išankstinio pirkimo nuolaidos!

Sutaupysite 10 proc. bilieto kainos pirkdami jį iš anksto.  Likus 3 dienoms iki renginio – nuolaida netaikoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų