REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios valdančiosios partijos - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) - pirmininkas slaptu balsavimu bus renkamas iš penkių kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos skyriai kandidatais į TS-LKD lyderius yra iškėlę dabartinio vadovo ir premjero Andriaus Kubiliaus, klaipėdiečio Naglio Puteikio, Seimo narių Gintaro Songailos ir Valentino Stundžio bei partijos Politikos komiteto nario Andriaus Tučkaus kandidatūras.

REKLAMA

Kaip BNS sakė TS-LKD vykdomasis sekretorius Algis Urbonas, nuo balandžio 27 d. iki gegužės 3 d. partijoje vyks slaptas balsavimas dėl pirmininko kandidatūros. Galimybė balsuoti bus suteikta visiems konservatoriams.

Anot A.Urbono, ne visi partijos skyriai kėlė savo kandidatą į partijos pirmininkus. "Pamatę, kad jų kandidatas jau iškeltas, kai kurie nutarė dar kartą jo nesiūlyti, - teigė TS-LKD vykdomasis sekretorius. - (...) Kas atėjo, nieko nefiltravome. Duodame visus partijos narių teismui."

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė neturįs duomenų, kad kuris nors iš pasiūlytų kandidatų būtų atsiėmęs savo kandidatūrą. Paklaustas, kodėl šiame sąraše nėra buvusio konservatorių vedlio Vytauto Landsbergio, A.Urbonas paaiškino, jog šis politikas bendražygiams pranešė norįs dirbti Europos Parlamente.

Pagal TS-LKD įstatus, partijos pirmininkas renkamas dvejiems metams.

Tiesioginiai pirmininko rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų TS-LKD narių, o už nugalėtoją privalo balsuoti daugiau kaip pusė rinkimuose dalyvavusiųjų. Jeigu to nepavyksta padaryti, rengiamas antrasis rinkimų turas.

Pasak A.Urbono, visi biuleteniai bus skaičiuojami skyriuose, o per suvažiavimą patvirtinami rinkimų rezultatai.

TS-LKD suvažiavimas numatytas gegužės 30 d.

TS-LKD yra viena didžiausių šalies partijų. Seime ji turi 45 atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų