REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadovaujant naujai Jungtinių Valstijų administracijai, dvišaliai santykiai tarp Lietuvos bei JAV vyriausybių ir žmonių stiprės, tikisi prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai šalies vadovas sakė trečiadienį priėmęs JAV Atstovų Rūmų narių delegaciją. V. Adamkus pažymėjo, kad šis vizitas Vilniuje patvirtina Lietuvos ir JAV ypatingų santykių svarbą.

REKLAMA

„Mūsų tautas visuomet siejo draugiški jausmai ir strateginės svarbos ryšiai. Esu tikras, kad vadovaujant naujai JAV administracijai santykiai tarp mūsų vyriausybių ir žmonių stiprės“, - pranešime spaudai cituojamas V. Adamkus.

Susitikimo metu aptarti Lietuvos ir JAV ryšiai, santykiai su Rusija, Rytų Europos valstybių euroatlantinės integracijos siekiai bei energetinio saugumo klausimai.

JAV Atstovų Rūmų delegacijai vadovaujanti Kongreso narė Shelley Berkley (Šeli Berkli) pažymėjo, kad jų delegacijos vizito tikslas yra pademonstruoti, kad JAV ir Lietuva yra tikros sąjungininkės.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes dėkojame Lietuvai ir asmeniškai Jums už indėlį atkuriant taiką ir saugumą Afganistano Goro provincijoje“, - sakė Kongreso narys Ronas Kleinas.

Kalbėdamas apie santykius su Rusija, V. Adamkus pažymėjo, kad Lietuva siekia plėtoti konstruktyvius, pagarbius ir abipusiai naudingus santykius su savo kaimyne. Valstybės vadovas pabrėžė, kad dialogas su Rusija „yra dviejų krypčių gatvė“, todėl šis bendradarbiavimas vertingas tik tuomet, jei bus paremtas aiškiomis vertybėmis, abipuse pagarba ir įsipareigojimų vykdymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat papasakojo apie Lietuvos energetinį saugumą ir energetinių projektų - elektros tiltų su Švedija ir Lenkija, naujos atominės elektrinės statybos - įgyvendinimo eigą.

Prezidentas V.Adamkus išreiškė viltį, kad Lietuvos Vyriausybė ir Seimas greitu metu suras būdų efektyviai išspręsti Lietuvos žydų bendruomeninio turto restitucijos klausimą. Susitikime taip pat buvo kalbėta Šnipiškių žydų kapinių ribų nustatymo klausimu, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų