REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį socialdemokratą Vytautą Milėną paskyrė savivaldybės administracijos direktoriumi. Jo pavaduotoju tapo liberalcentristas Virginijus Dastikas.

REKLAMA
REKLAMA

V.Milėno kandidatūrai slaptu balsavimu pritarė 27 iš 43 posėdyje dalyvavusių Vilniaus politikų, "prieš" pasisakė 16 tarybos narių.

REKLAMA

Naujo savivaldybės administracijos direktoriaus partijos kolega Gintautas Paluckas tarybos sprendimu paliko savivaldybės administracijos direktoriaus postą kovo viduryje. G.Palucką pavyko atleisti trečią kartą užregistravus jo atleidimo klausimą posėdžio darbotvarkėje.

Atleidus G.Palucką šias pareigas laikinai ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Urbanavičius.

Pagal valdančiųjų - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Socialdemokratų partijos ir Nepriklausomos frakcijos - susitarimą administracijos direktoriaus postas priklauso socdemams.

REKLAMA
REKLAMA

V.Dastikas į administracijos direktoriaus pareigas buvo paskirtas tokia pat persvara kaip ir V.Milėnas - pritarus 27 politikams, 16-kai balsavus "prieš". Tiesa, V.Dastiko atveju 1 biuletenis buvo pripažintas negaliojančiu, iš viso buvo išduoti 44 slapto balsavimo biuleteniai.

Kovo viduryje V.Dastiko kandidatūra į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas jau buvo pateikta, bet tuomet sostinės taryba nubalsavo "prieš". Tada patvirtintas vienas administracijos direktoriaus pavaduotojas - liberalas Gerardas Jurkonis.

Trečiadienį per posėdį kai kurie Vilniaus politikai skundėsi, kad ant jų biuletenių buvo padaryta klaida užrašius, jog V.Dastikas skiriamas ne administracijos direktoriaus pavaduotoju, o direktoriumi. Tačiau kiti siūlė šios klaidos nesureikšminti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs meras, šiuo metu opozicijoje dirbantis "tvarkietis" Juozas Imbrasas posėdžio metu aiškino, kad partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcija už V.Dastiko kandidatūrą nebalsuos, kadangi jis esą "perdėtai lojalus ir vykdantis Rubicon'o planą", o jo kandidatūra neva nesuderinama su naujos Vilniaus daugumos siekiu dirbti "viešai ir skaidriai".

Nauja penkių frakcijų koalicija susideda iš TS-LKD, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Nepriklausomos bei Socialdemokratų frakcijų. Ši nauja koalicija turi 31 mandatą savivaldybės taryboje iš 51.

Opozicija - "tvarkiečiai", Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir "Fronto" frakcija - turi 20 narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų