REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkai prezidentu nori matyti D. Tuską

Jei prezidento rinkimai Lenkijoje būtų rengiami jau šį balandį, tai juose triumfuotų dabartinis šalies vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas, skelbiama instituto „Homo Homini“ atliktoje apklausoje.

REKLAMA
REKLAMA

Už D. Tuską balsuotų 26 proc. rinkėjų, o dabartinį šalies prezidentą Lechą Kaczynskį paremtų 16 proc. rinkimų teisę turinčių Lenkijos piliečių. Trečioje vietoje veikiausiai liktų buvęs premjeras ir užsienio reikalų ministras Wlodzimierzas Cimoszewiczius, už kurį savo balsą atiduotų 11 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Už šios trijulės, apklausos duomenimis, rikiuotųsi populiarus Lenkijos žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Tomaszas Lisas ir dabartinis užsienio reikalų ministras Radekas Sikorskis. Už juos balsuotų atitinkamai 9 ir 8 proc. rinkėjų.

Apie galimybę dalyvauti rinkimuose yra užsiminęs ir buvęs opozicinio judėjimo „Solidarumas“ lyderis Lechas Walęsa, kuris jau yra ėjęs šalies prezidento pareigas. Tačiau apklausa rodo, kad L. Walęsa neturėtų jokių galimybių tikėtis sėkmės rinkimuose. Už jį pasiryžę balsuoti vos 2 proc. rinkėjų.

Premjeras D. Tuskas dar nėra paskelbęs, ar dalyvaus 2010 metais vyksiančiuose Lenkijos prezidento rinkimuose. Savo sprendimo kol kas nepaskelbė ir L. Kaczynskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų