REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus prastesnes nei tikėjosi rinkos dalyviai mažmeninės prekybos apimtis, smuko JAV akcijų rinka, paskui save nusitempdama ir EUR/USD kursą. Svyravęs tarp 1,3380 ir 1,3225, JAV doleris dieną baigė ties 1,3250. Panašiame lygyje jis svyruoja ir šiandien, skelbia „Swedbank“ analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Paskelbtas JAV kovo mėnesio gamintojų kainų indeksas, atmetus maisto ir energijos kainas, liko nepakitęs, nors rinkos dalyviai tikėjosi kainų didėjimo 0,1 proc. po 0,2 proc. didėjimo vasario mėnesį. Didelis metinis gamintojų kainų smukimas yra aiškinamas susilpnėjusia paklausa, kuri neleidžia gamintojams didinti kainų.

REKLAMA

JAV kovo mėnesio mažmeninės prekybos apimtys, išskyrus automobilius, vakar šokiravo rinkos dalyvius ir paneigė bet kokias spekuliacijas, kad ekonomikos nuosmukis jau baigėsi. Kovą smukusi 0,9 proc. rodiklio reikšmė tik dar kartą įrodė,  kad savaitiniam bedarbių paraiškų skaičiui esat 650 tūkst. vnt. ir kas mėnesį vis augant, jokio ekonomikos atsigavimo tikėtis nereikėtų.

Nors rinkoje trečiadienį sulauksime kelių svarbių makroekonominių naujienų, visgi didžiausias investuotojų dėmesys pastaruoju metu bus nukreiptas į penktadienį skelbiamus Citigroup, JP Morgan Chase ir General Electric rezultatus. Jei šiandien skelbiami makroekonominiai duomenys bus prasti, ir toliau tikėtina matyti stiprėjantį JAV dolerį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų