REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 įdomių faktų apie Baracko Obamos šuniuką

Praėjusią savaitę JAV žiniasklaida pranešė, kad Barackas Obama pagaliau išrinko dukrelėms augintinį, kurį joms pažadėjo dar rinkimų kampanijos metu. Naujasis Baltųjų rūmų gyventojas - šešių mėnesių portugalų vandens šuo vardu Bo.

REKLAMA
REKLAMA

Britų dienraštis „The Telegraph“ išsamiau pristato šios veislės šuniukus.

1. Portugalijos vandens šunų letenos yra plėvėtos.

2. Algarvės pakrantėje šie šunys buvo dresiruojami tam, kad žvejams padėtų suvaryti į tinklus žuvis.

REKLAMA

3. Pirmą kartą šios veislės šuo paminėtas 1297 metais. Tuomet vienuolis aprašė atvejį, kaip jūreivį iš vandens išvilko „šuo juodu šiurkščiu kailiu“.

4. Šios veislės šunys Ispanijos Armadoje pernešdavo laiškelius iš vieno laivo į kitą.

5. 1960 metais Portugalijos vandens šuo įvardintas rečiausios veislės atstovu.

6. Šio šuns gyvenimo trukmė - 12-15 metų.

7. Šios veislės šunys itin tinkami alergija sergantiems žmonėms, nes jų kailis mažai šeriasi. (B.Obamos dešimtmetė dukrelė Malia yra alergiška).

REKLAMA
REKLAMA

8. Žiniasklaidai pranešus, kad Baltuosiuose rūmuose apsigyvens Portugalų vandens šuo, „The Kennel Club“ sulaukė 125 proc. daugiau norinčių įsigyti šios veislės augintinį.

9. Kai kurie ekspertai teigia, kad iš Portugalijos vandens šuns yra kilę pudeliai, keribliūterjerai ir Airijos vandens spanieliai.

10. Šuniuką Bo Obamai padovanojo senatorius Tedas Kennedy, kuris augina dar tris Portugalų vandens šunis - Splash, Sunny ir Cappy.

Baracko Obamos šeima džiaugiasi šuniuku Bo. (Scanpix nuotr.)

Šį antradienį (balandžio 14 dieną) naujas Baltųjų rūmų augintinis buvo pristatytas žurnalistams. Ta proga JAV prezidentas, jo žmona Michelle bei dukros - 10 metų Malia ir 7 metų Sasha su Bo fotografavosi pievelėje šalia Baltųjų rūmų bei atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Barackas Obama pažymėjo, kad, nors šuniukas ir turi žvaigždės statusą, miegoti lovoje jam nebus leidžiama. O kadangi Portugalijos vandens šunys mėgsta pomidorus, juokavo prezidentas, Michelle daržui gali kilti pavojus (prezidento žmona sklypelį daržovėms susikasė Baltųjų rūmų pievelėje). Tuo tarpu Sasha žurnalistams papasakojo, kad jos portugalų vandens šuniukas kol kas nemoka plaukti.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų