REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų Lietuvos savivaldybių merai į sunkmetį reaguoja skirtingai: vieni nelinkę savo telefonų pokalbių varžyti jokiais limitais, kiti "kalbas" sutrumpino perpus. Daugiausia mobiliuoju telefonu šneka Neringos meras.

REKLAMA
REKLAMA

Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis pripažino, kad už vieno šių metų mėnesio pokalbius operatorius pateikė net 217 litų sąskaitą. "Taip atsitinka retai, aš tuo nepiktnaudžiauju, juk ne visus reikalus sprendžiu telefonu", - kuklinosi meras.

REKLAMA

Pasak Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus Algimanto Vyšniausko, savivaldybės mero pokalbių nevaržo jokie limitai. Pačiam administracijos direktoriui ir mero pavaduotojai Aušrai Feser pokalbiams skiriama 250 litų per mėnesį.

Kitų šio Lietuvos krašto savivaldybių vadovai į sunkmetį reaguoja jautriau ir išlaidas mobiliajam ryšiui karpo iš peties. Klaipėdos miesto vadovų limitai pokalbiams mobiliuoju telefonu nuo šių metų sausio buvo sumažinti perpus. Nors iki Naujųjų meras Rimantas Taraškevičius ir administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius tarnybiniais mobiliaisiais telefonais per mėnesį galėjo prakalbėti po 160 litų, 2009-aisiais jiems teskiriama po 80 litų, jų pavaduotojams - po 65 litus, o tarybos sekretoriui Vidmantui Plečkaičiui - 55 litus. Pastarasis tuo nėra labai patenkintas ir tikina nuolat viršijantis nustatytąją ribą, todėl už tai tenka susimokėti iš savos kišenės.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos rajono vadovams, merui Vaclovui Dačkauskui, administracijos direktoriui Česlovui Banevičiui ir jų pavaduotojoms per mėnesį pokalbiams skiriama po 100 litų. Tačiau, pasak direktoriaus pavaduotojos Vilmos Daukšienės, nė vienas iš vadovų tuo nepiktnaudžiauja ir jų sąskaitos už pokalbius vidutiniškai siekia po 60 litų. "Mūsų visų penkių: mero, vicemero, direktoriaus ir dviejų jo pavaduotojų, bendra sąskaita už pokalbius mobiliaisiais retai viršija 250 litų", - taupumu gyrėsi V.Daukšienė.

Šilutės rajono vadovai mobiliaisiais telefonais taip pat gali kalbėti niekieno nevaržomi, tačiau ir čia tuo esą nepiktnaudžiaujama. Daugiausia telefonu prakalba administracijos direktorius Šarūnas Laužikas, kurio sąskaitų vidurkis siekia 74 litus. Užtat už mero Virgilijaus Pozingio pokalbius kas mėnesį mokama po 63 litus, o mero pavaduotojos Stasės Skutulienės - 53 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kretingos rajono taryba administracijos padalinių vadovams nustatė nuo 20 iki 100 litų dydžio limitus. Tačiau nei mero, nei jo pavaduotojų, nei administracijos vadovų pokalbių nevaržo. Pats Kretingos rajono meras Juozas Mažeika pripažino, kad būdamas vicemeru galėdavo plepėti už 50 litų per mėnesį, o tapus meru jo niekas nebevaržo. "Tačiau tuo tikrai nepiktnaudžiauju, retą kurį mėnesį mano sąskaitos siekia 100 litų", - prisiekinėjo meras.

Palangos savivaldybės taryba merui Vytautui Stalmokui ir administracijos direktoriui Valerijui Kuznecovui pokalbiams mobiliaisiais telefonais per mėnesį skiria po 300 litų, jų pavaduotojams po 200 litų, patarėjui ir savivaldybės kontrolieriui - po 100 litų. Šio kurorto administracijos direktorius V.Kuznecovas tikina niekuomet tokio milžiniško limito neviršijantis ir besiorientuojantis į 150 litų ribą.

Pasak V.Kuznecovo, kasmet Palangos savivaldybės administracija už pokalbius fiksuotojo ryšio telefonais sumoka apie 50 tūkst. litų, o mobiliojo ryšio telefonais - 16 tūkst. litų.

Mindaugas Milinis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų