REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį iš visos Lietuvos į Kauną suvažiavo matematikos fanai. KTU Informatikos fakultete įvyko skaičiavimo konkurso „Matmintinis“ finalas, kurio metu buvo išrinkti geriausiai mintinai skaičiuojantys lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Penki skirtingose amžiaus grupėse pirmąsias vietas iškovoję skaičiuotojai buvo apdovanoti internetiniais kompiuteriais. „Konkurso dalyviai dėl mintino skaičiavimo treniruočių lengviau priima sprendimus įprastose gyvenimo situacijose ir džiaugiasi išlavėjusiu loginiu mąstymu. Jų pavyzdys rodo, kad nebūtina visko patikėti technikai – atliekant elementarius kasdienius skaičiavimus verčiau naudotis savo galva“, – sako Regimantas Buožius, konkursą pristatančios bendrovės „Acme kompiuterių komponentai“ vadovas.

REKLAMA

Konkurso nugalėtojai – pirmokas Orestas Fridmanas iš Kauno Žaliakalnio pagrindinės mokyklos, penktokas Abdulla Varoneckas iš Palangos „Baltijos“ vidurinės mokyklos, antrus metus pirmaujanti devintokė Gintarė Vaičaitytė iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos, dešimtokas Mindaugas Stankevičius iš Vilniaus Karoliniškių gimnazijos ir suaugusiųjų grupėje antrus metus iš eilės nugalėjusi Kauno Levo Karsavino pagrindinės mokyklos mokytoja Birutė Narijauskaitė – kartu su kitais 25 finalininkais gegužę dalyvaus tarptautinėse mintino skaičiavimo varžybose Estijoje. Tartu mieste susirungs geriausi skaičiuotojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Slovėnijos.

REKLAMA
REKLAMA

Penktą kartą Lietuvoje vykusiame „Matmintinyje“ savo jėgas išbandė ir įžymybės. Jau tradicija tampančiame šou žvaigždžių mintino skaičiavimo konkurse šiemet dalyvavo stilistas Mantas Petruškevičius. Kartu su juo paskaičiuoti panoro daug vaikų, o vieną iš jų kaip pagalbininką pasitelkęs Mantas pataikė išsirinkti čempioną. „Nuostabu, kokiu greičiu skaičiavo mano pagalbininkas Abdulla ir jo draugai“, – susižavėjimo po varžybų neslėpė Mantas.

Šou žvaigždžių turnyre taip pat dalyvo dizaineris Marius Adžgauskas ir TV šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi daininkė Ramunė, kuri po konkurso susirinkusiesiems leido atsipūsti dovanodama smagią dainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Regimantas Buožius visus susidomėjusius konkursu kitų metų „Matmintiniui“ ragina ruoštis jau dabar. „Šiame konkurse svarbu kuo daugiau treniruotis, tad anksčiau pradėję išsiugdysite geresnius įgūdžius“, – argumentuoja jis ir kviečia registruotis į „Matmintinį“ adresu www.miksike.lt.

Lina Mockutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų