REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Majamio (JAV) krantų atsišvartavusi jachta "Ambersail" su dvylika įgulos narių leidosi į aštuntąjį "Tūkstantmečio odisėjos" etapą Majamis – Niujorkas – Bostonas – Halifaksas. Pirmąją etapo distanciją iki Niujorko, kapitono Lino Tamkvaičio vadovaujama tūkstantmečio kvieslių įgula žada įveikti per daugmaž 6 paras.

REKLAMA
REKLAMA

Kapitono teigimu, aštuntasis "Tūkstantmečio odisėjos" etapas pagal atstumą gal ir neatrodo ilgas, tačiau žiūrint iš buriuotojiškos pusės, tikrai nėra iš lengviausiųjų. "Šio etapo plaukimas sudėtingas, visų pirma tuo, kad praktiškai visa jo distancija driekiasi per intensyvios laivybos zoną. Plaukiant į šiaurę mums pasitarnaus šiltoji Golfo, o šiek tiek už Niujorko jachtą "Ambersail" pasitiks šaltoji Labradoro srovė. Paprastai šiltų ir šaltų srovių susidūrimo vietose pasitaiko rūkai. Tad, manau, kad šio plaukimo metu turėsime visą gamą įvairių oro sąlygų ir sudėtingų situacijų", - sakė L. Tamkvaitis.

REKLAMA

Balandžio 16 dieną Niujorką pasiekę buriuotojai susitiks su Šiaurės Amerikos lietuviais. Ši bendruomenė gausiausia ir plačiausiai žinoma lietuvių bendruomenė pasaulyje. Niujorke ir Vašingtone tūkstantmečio šventės kviesliai susitiks su tautiečiais ir įteiks LR Prezidento Valdo Adamkaus laišką, kviečiantį pasaulio lietuvius kartu švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį. Lietuvos buriuotojai taip pat pakviesti apsilankyti Junginių tautų būstinėje ir National Geographic Society (Nacionalinėje Geografijos Draugijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot kapitono, "Ambersail" aštuntosios įgulos branduolį sudaro jam gerai pažįstami žmonės, kurie yra patyrę ir pasitikėjimo verti buriuotojai. Su jais L. Tamkvaitis tikisi gražiai pažymėti ir vieną didžiausių pavasario švenčių – Šv. Velykas. "Margučius teks daužyti plaukiant Atlanto vandenynu", -sakė jis.

"Tūkstantmečio odisėjos" aštuntojo metu per daugmaž 11 parų planuojama įveikti didesnį nei 1698 jūrmylių atstumą. Per jau įvykusius septynis tūkstantmečio žygio etapus įveiktas maždaug 33 050 jūrmylių atstumas. Pabaigusi aštuntąjį etapą Odisėja iš paskutinio aplankyto penktojo žemyno pakels bures atgal į Europą – Tėvynės link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų